Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å kastrere seg i Norge? Føler ingen vil ha sex med meg

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Er det mulig å kastrere seg i Norge, feks hos fastlege? For hvert år av mitt liv som går, har jeg bare landet mer og mer på at jeg rett og slett ikke er hverken attraktiv eller veltalende nok, til noensinne å kunne finne en kvinne som er interessert i å ha sex med meg. Jeg har vært klinisk deprimert i rundt 8 år, og føler dette til stor grad kommer av behovet jeg kjenner etter en nærhet, og dét å ha et fysisk forhold med en kvinne. Men det ser virkelig ikke ut til at det finnes en dame her på jord som er interessert i dette, og jeg får bare mindre og mindre lyst til å leve for hver dag som går. Tenkte lenge at det ville gå seg til etterhvert, mend et ser mindre og mindre sånn ut hvor hver dag som går. Føler at å "drepe" seksualiteten i meg, ville fjernet dette behovet for en nærhet, og endelig latt meg leve lykkelig på tross av det ensomme, triste livet jeg er dømt til å leve. Er det mulig å få ordnet her i landet?

Besvart 10.01.2019 22:11
 

Svar
Hei, gutt 20 år

Kastrasjon kan du lese om her, men det høres ikke ut som om dette er det egentlige problemet? 

Det høres ut som du tenker veldig mørkt om framtiden nå og spesielt knyttet til det å møte en dame som er interessert i deg. Som psykolog vet jeg at veldig mange kan kjenne seg igjen i dette temaet. Det er som oftest for mange skambelagt og tabubelagt å snakke om det å kjenne på at man har tanker om at man ikke har noe å tilby til det motsatte kjønn. Fordi mange synes det er så vanskelig å snakke om så forblir det også tabu. Jeg tror at mange du kjenner til vil ha lignende tanker ("er jeg bra nok", "kommer noen noen gang til å elske meg", "er jeg tiltrekkende", "er det noe galt med meg", "hvorfor får alle de andre det til", "hvem gidder å bli sammen med en som meg") og lignende. Mange som virker selvsikre utad har også slike tanker.

Det å være redd for avvisning og være den som ikke blir "valgt" ligger mest sannsynlig dypt forankret i oss mennesker ettersom det gjennom alle tider og gjennom evolusjon har vært viktig å ha en flokk å være med og også å formere seg (spre videre genene sine). Derfor er vi kanskje ekstra vare på akkurat dette. 

Det at du er klinisk deprimert vil helt sikkert påvirke synet du har på framtiden og deg selv. Det å være deprimert påvirker ofte tanker om framtid, nåtid, selvtillit og tanker om egen verdi og/eller eget utseende/attraktivitet. Det er viktig at du vet at tankene dine påvirkes av depresjonen og at de negative og vanskelige tankerekkene ikke trenger å ha noe med virkeligheten å gjøre. 

Jeg ønsker å peke på et paradoks i det du skriver for at du selv skal reflektere litt over dette: du lengter og savner intimitet med en kvinne og tenker at dette opprettholder din depressive tilstand. Samtidig ønsker du å bli kastrert for å "drepe" seksualiteten din slik at dette aldri kan bli et faktum og føler da at dette ville fått deg til å leve lykkelig. Prøv å spør deg selv om hva du tenker angående om dette gir mening. For meg høres det ut som en tankerekke som kanskje er styrt av depresjonen og hvor vanskelig å ha det nå. Jeg tenker også at dersom det i tenkt tilfelle hadde vært mulig å gjennomføre en kastrasjon i ditt tilfelle (som ikke er sannsynlig) så ville det vært svært synd om du ble eldre og hadde funnet noen du elsket og ønsket å danne med familie og ikke kunne ha mulighet til det. Dette kunne blitt en veldig vanskelig situasjon oppimot om din kjæreste og deg selv ønsket barn. 

Kanskje er det slik at ettersom du har blitt mer og mer "sikker" på at ingen vil bli interessert i deg så har du gitt opp håpet på dette. Det at du nevner kastrasjon høres ut som et desperat uttrykk for dette. Når man mister håpet på noe så begynner man gjerne å oppføre seg annerledes også. Du tar kanskje ikke kontakt med jenter, du tør kanskje ikke å by på seg selv, du uttrykker kanskje noe annet enn du tror du uttrykker (kanskje kjennes det ut som usikkerhet for din del men kan plukkes opp som arroganse hos andre eller lignende). Det å tro at ingen vil like deg kan føre til en selvoppfyllende profeti fordi du heller ikke uttrykker for andre at du er interessert. 

Dersom du ikke allerede har en psykolog eller annen oppfølging råder jeg deg til å gå til fastlegen din eller helsestasjon for ungdom for å få vurdering for dette. Du skal ikke ha det slik at du er deprimert i åresvis og ikke få hjelp for dette. Jeg er helt sikker på at dette påvirker tankesettet ditt og at mye av tankene du har rundt kastrasjon og at ingen vil ha deg kan komme av dette. Du er en ung mann på 20 år og svært mange på din alder har heller aldri vært intim med noen, hatt kjæreste, hatt sex og lignende. Mange som er mye eldre enn deg har heller ingen erfaring på dette - det gjelder både gutter og jenter.

Forsøk å ta fatt i depresjonen. Ved å komme seg litt ut av den kan man også begynne å øve seg på å utvide horisonten sin med hvilke aktiviteter man er med på. Ved å løfte blikket, se opp, tørre å være med nye mennesker og tørre å by på seg selv så er jeg helt sikker på at det finnes noen som vil være interessert i å bli kjent med, og kanskje utvikle noe mer med nettopp deg. 

Ønsker deg masse lykke til og ikke gi opp håpet! Som sagt har jeg som psykolog sett flere som har hatt lignende tankegods der dette har ordnet seg etterhvert som man blir mindre deprimert og får mer tro på seg selv og dermed tør å løfte blikket og by på seg selv.

Heier på deg. 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser