Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig redd for å miste musikken når jeg blir stor/voksen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er veldig redd for å på en måte miste musikken når jeg blir stor/voksen. At det på en måte blir mindre og mindre musikk etter hvert som jeg blir stor. At det på en måte enten for mye skole som gjør at jeg ikke kan høre på musikk, fordi det blir for mye lekser eller whatever. Og i og med at musikk betyr så mye for meg, så vil jeg på en måte bruke hele livet mitt på musikk. Musikk for meg betyr hele livet for meg. Jeg eldker musikk. Musikk hjelper meg med alt i livet. Uansett om jeg er lei meg, glad eller sint eller hva jeg nå er.. Jeg kunne sittet i evigheter å skrevet om hva musikken betyr for meg. Men egentlig så er det veldig vanskelig å sette ord på, for dette er så stort. Av og til blir jeg veldig redd. Håper dere kan gi meg et godt svar på dette eller prøve å forklare meg noe.

Besvart 12.01.2019 06:47
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Jeg forstår at musikk betyr veldig mye for deg!

Du beskriver så fint hvor mye musikk betyr for deg, og kanskje skal du arbeide med noe innenfor musikk når du blir voksen? Da vil du alltid ha musikken med deg. 

Hvis det blir sånn at du ikke arbeider med musikk, kan du likevel ha musikken med deg, fordi du kan prioritere det. 

Musikk er fantastisk! Det finnes musikk for enhver sinnstemning, slik du beskriver. Det gir glede, trøst, energi og kan forsterke følelser som savn og sorg, men også i dette, gi trøst. 

Du skriver at du av og til blir redd. Jeg vet ikke om jeg helt forstår hva du blir redd for. Hvis det er det å miste musikken, så trenger du ikke bekymre deg for det. Det er du selv som kommer til å bestemme hva du vil gjøre, høre på musikk eller ikke. Hvis det blir sånn at du i perioder ikke hører så mye musikk, vil dette også være et valg du tar. Da vil du ikke savne det fordi det er ditt valg. 

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier om dette, hvis du vil. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt og masse musikk-glede!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lager du musikk?

Bandøving (foto: ung.no)

Har du lyst til å dele musikken din med andre, og kanskje komme i kontakt med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren? Her er et par tips om hvordan du kan legge ut musikken din.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise