Hopp til hovedinnholdet

Noen ganger føles det som om jeg vil skade meg selv.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg har ikke selvmords tanker og jeg elsker og leve, men noen ganger føles det ur som jeg vil skade meg selv, vet ikke hvorfor men det skjer bare, for exempel engang var det et lys forand meg og jeg stakk fingen min ut for og brenne meg selv, jeg vet ikke helt hvorfor dette skjer men det skjer bare,noen tanket på hva d kan være?

Besvart 12.01.2019 19:30
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du lurer litt på hvorfor dette skjer. Det er egentlig ganske vanlig å ha slike tanker.

Det er nok noe det samme som når man er høyt opp og føler man blir dradd mot stupet, eller å ta på en kaktus selv om man vet at det kommer til å stikke.

Det kan handle om at dersom vi har tanker om at vi IKKE må gjøre ting, så henger hjernen seg opp i dette og gir oss et behov for å finne ut hva som skjer dersom man likevel gjøre det. Da kan det bli sånn at vi ikke helt stoler på oss selv. 

De fleste av oss har vel prøvd å stikke fingeren inn i et lys, for å finne ut hvordan det føles og hvor lenge man kan ha den der før det gjør vondt. 

Men dersom det begynner å bli sånn at du føler at du MÅ gjøre det, eller andre farlige ting, kan det være lurt å snakke med noen om dette. Slik at du ikke skader deg.

Helsesykepleier (helsesøster) på din skole er fin å snakke med dette om. Det er også lurt å snakke med dem hjemme, dersom du er bekymret. 

Alle problemer blir mindre når de deles :)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser