Hopp til hovedinnholdet

Har jeg sosial angst?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om jeg har sosial angst. Jeg evt det er vanlig å være redd for å dumme seg ut i ungdomstiden, men jeg tror d er mer enn det. Jeg hater å være på butikken. Hvis noen står ved for eksempel melka, så går jeg bare rundt i butikken helt til d ikke står noen der. Når jeg skal betale i kassa skjelver jeg og har lett for å glemme koden min. Når jeg var på et kjøpe senter i England var det veldig mange folk. Og da begynte jeg å svette, pusta litt tyngre og ble urolig. Jeg har vanskeligheter å se folk inn i øynene. Det gjelder blandt annet lærere jeg har hatt i fler år, og ukjente. Det er verst med menn. Men d kam være pga at pappa har voldtatt søstera mi og at jeg kanskje har vanskeligheter med å stole på menn? Og jeg er alltid den som sitter stille bakerst i klasserommet. Unnskel for at dette ble en veldig lang tekst. Men kan dette være sosial angst? Takk for svar:)

Besvart 15.01.2019 20:38
 

Svar
Hei

Du beskriver en situasjon som tyder på at du er mer enn "redd for å dumme deg ut".

Som du selv skriver, så er det vanlig å være usikker i puberteten, men dette virker hemmende på hverdagen din.

Mitt råd er at du oppsøker hjelp.

Du kan bestille time hos fastlegen og få henvisning til psykolog/BUP, eller du kan gå via helsesykepleier på skolen og få hjelp den veien.

Jeg tror det beste for deg er at du får hjelp så snart som mulig, og tror ikke at dette vil gå over av seg selv.

Legger ved noen artikler som du bør se på.

Masse lykke til - jeg heier på deg :-)

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser