Hopp til hovedinnholdet

Lei håndball, det er så mange treninger. Hvordan unngå stress med dette?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg Jar gått på håndball i over 7 år. Jeg liker det veldig, men begynner å bli lei fordi det er så mange treninger. I tillegg blir jeg stressa før hver kamp og føler press på å være flinkest mulig. Dette gjør meg sliten og jeg har hatt et problem i det siste. Jeg får nesten panikk hver gang jeg dropper 2-3 treninger for mye. Før kom jeg på alle nesten alle treningene, men nå har jeg mer lyst til å være ute med vennene mine og ikke satse så veldig. Hva kan jeg gjøre for å slippe å bli så stressa hver gang jeg ikke kommer på treninga og kampene?

Besvart 17.01.2019 06:30
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Jeg forstår du føler på et stress med tanke på håndball, treninger og kamper. 

Kan du snakke med foreldrene/de foresatte om dette? Hvis det er vanskelig å forklare, kan du kanskje vise de utskrift/skjermbilde av det du har skrevet? Da kan dere få en god samtale om dette, og kanskje dere sammen kan finne en løsning som gjør det lettere for deg? 

Du/dere kan også snakke med treneren. 

Du kan også snakke med helsesøster/helsesykepleier om dette. Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde. 

Akkurat i den alderen du er i nå, er det noen som reduserer antall treninger. Kanskje er det å reduserer antall treninger det første tegnet på at man er i ferd med å droppe ut av idretten? Det er noen som dropper ut av idretten. Det du må tenke gjennom, er hva det er som er viktig for deg. Det er noen som dropper ut av idretten, som i ettertid angrer på det. 

Det er også sånn at denne perioden er mulig å komme gjennom uten å droppe ut av idretten. Det er mulig å kombinere idrett og vennskap. Kanskje skal du en periode ha litt færre treninger? Dette er det viktig å snakke med treneren om, slik at det er avtalt. Er det noen på laget som du liker å være med? Kanskje skal du ta initiativ og ha mer kontakt med disse? Det kan motivere deg til fortsatt innsats. 

Snakk med de hjemme og treneren, eventuelt helsesykepleier. 

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser