Hopp til hovedinnholdet

Lurer på hvrodan starte å leve. Føler seg dø. Mangler motivasjon.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hvordan kan eg starte å leve igjen? Føler meg helt død. Hvordan like skole? Og få motivasjon? Hvor kommer motivajson fra? Please Hjelp

Besvart 15.01.2019 08:38
 

Svar
Hei

Dersom man føler seg tom, likegyldig og død og mangler motivasjon slik du forteller her så kan det tenkes at man sliter med noe depressivt. Jeg kan ikke diagnostisere deg her over nettet, men jeg vet at dersom du snakker med f.eks. helsesøster på skolen der du går så vil helsesøster kunne hjelpe deg å få tilbake følelsene og motivasjonen. Slik at du igjen liker både skolen og livet ditt.

Siden jeg vet lite om deg så kan jeg ikke gi deg mange konkrete råd. Men hos helsesøster kan du snakke litt om det du sliter med slik at helsesøster forstår bedre deg og det du sliter med. Da vil du få hjelp slik at du får det bedre med deg selv på sikt. Snakk derfor med helsesøster og vis gjerne helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no.

Jeg legger ved en del artikler her til deg som jeg håper at du kan kikke litt på.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser