Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mange vonde tanker og følelser. Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg har mye problemer med dårlig selvbilde og depresjon. med en gang jeg er alene klarer jeg ikke gjøre noe annet enn å gråte. Så langt har jeg klart å late som at jeg er glad men nå klarer jeg ikke å være glad og positiv lenger. Jeg er kjedelig å være med fordi jeg bare tenker negativt hele tiden og jeg er dritredd for å miste venner og kjæreste på grunn av det. jeg har en skikkelig vondt følelse hele tiden og jeg klarer ikke være glad. jeg klarer nesten aldri å sove en hel natt uten å våkne og gråte og tenke på vonde ting. når jeg får sammenbrudd ender det ofte med at jeg ikke har lyst til å leve lenger. jeg orker ikke leve lenger og jeg har bare lyst til å dø. Noen ganger når jeg ikke orker mer går jeg ut og vurderer å drepe meg selv. Jeg orker ikke leve lenger og jeg vet ikke om noen i det hele tatt hadde merka det hvis jeg ble borte. jeg klarer ikke mer I det siste har jeg også begynt å kaste opp med vilje. jeg vet ikke hvor grensen til spiseforstyrrelser går og om jeg har det

Besvart 15.01.2019 19:30
 

Svar
Hei,

Dette høres ikke noe greit ut for deg.

Det må være fryktelig slitsomt å hele tiden late som alt er bra, når du egentlig  har det så vondt som du har det nå. 

Du har ikke noe spørsmål i teksten din. Jeg vil skrive et svar om hva jeg tenker blir viktig at du gjør for å få det bedre. 

Når jeg leser det du skriver blir jeg bekymret for deg og opptatt av at du må få hjelp til å få det bedre. 

Når man har det fryktelig vondt og har hatt det over lang tid kan man få tanker om å ta sitt eget liv. Disse tankene er ikke det samme som et ønske om å dø fra livet, men et sterkt ønske om å få det bedre. Selvmord er aldri en god løsning og det finnes alltid andre, bedre alternativer for deg. Det som blir viktig for deg nå er at du snakker med noen om hvordan du har det. 

Du forteller om både venner og kjæreste. Er dette noen du kunne snakket med? Hvis du ikke har fortalt foreldrene dine hvordan du har det vil jeg anbefale deg det. Det er viktig at de forstår deg nå, slik at de kan hjelpe deg og passe på deg på den måten som du trenger. 

Det er viktig at du tar kontakt med helsesykepleier på skolen din, Helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Fortell de hvordan du har det og hva du opplever. De vil kunne gi deg god hjelp og sammen med deg vurdere hva som blir godt for deg fremover. 

Dersom du har behov for noe mer akutt kan du ringe alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111 eller legevakten på tlf. 116 117. Du kan også benytte deg av chattetjenestene korspåhalsen eller soschat. De vil gjerne hjelpe deg. 

Det finnes veldig mye god hjelp og få. Jeg håper derfor du tar kontakt med noen av de jeg har nevnt over. 

Jeg sender deg mange gode tanker. Ta godt vare på deg selv og hold ut. Det vil bli bedre. 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser