Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ensom og har ingen å snakke med. Hjelp meg!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har slitt med ensomhet hele livet. Jeg har venner men på en måte ikke. Akurat som om vi bare nikker men sier ikke en gang hei. Tenker på og ta selvmord. Når jeg var rundt 10,gjorde jeg det nesten. Hadde 7-9 tabletter i munnen, Men spyttet de ut. Jeg hadde også en bestevenn i 7. Klasse, men etter vi begynte i 8.klasse har hun oppført seg som om hun ikke vil ha noe som helst med meg å gjøre, som om hun bare skyver meg ut av livet hennes, jeg er veldig glad i henne. Tenker nå daglig konstant om selvmord. Tørs det bare ikke. Jeg kan ikke snakke med noen om det heller. Fordi jeg har ABSELUTT INGEN. Ikke en sjel, og snakke med. HJELP!!! Hodet mitt er bare kaos, vilBARE DØ!

Besvart 28.01.2019 21:18
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du bærer på mange vonde tanker og følelser helt alene. Det er fint at du kan fortelle til oss hvordan du har det!

Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen din. Hun kan høre på deg og hjelpe deg til å sortere i tankene dine. Da vil du føle deg mindre alene!

Det å føle seg ensom er ingen god følelse. Likevel så er det flere som har det slik som deg så du er ikke alene om å ha det slik!

Du trenger ikke dø selv om du har det vondt! Ved å snakke om hvordan du har det så vil du få hjelp. Du trenger ikke bære på alt helt selv!

Hvordan ville det være for deg å snakke med foreldrene dine? Vi er ofte redde for å gjøre dem bekymret men oftest så forstår foreldre mer enn vi tror og de vil gjerne støtte og hjelpe!

Selvmordstanker er ofte et uttrykk for at  man har det vondt inni seg. Det trenger ikke bety at man vil dø men at man vil at det som gjør vondt skal forsvinne!

Du har venner men du kan også føle deg ensom når du er med deg. Kanskje du kan forsøke å si noe mer enn et hei? Kanskje du også kan snakke med venninnen din og si at du savner henne?

Ofte er det slik at når vi ikke har det bra så trekker vi oss unna. Dette kan andre merke og det kan gjøre dem usikre. Det trenger ikke bety at de ikke liker deg av den grunn!

Dette er temaer som jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier om (eller andre voksne du er trygg på og som du kan snakke med).

Jeg legger også ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart!

God klem til deg!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise