Hopp til hovedinnholdet

Jeg gjorde det slutt med kjæresten min og har det så vondt nå...

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jenete på 17 som har slitt psyskisk ganske lenge nå. hadde en kjæreste som da er eksen min nå, vi var sammen for omtrennt i 5måneder og vi har egentlig bare vært av og på pga misforståelser sjalusi og masse annet, men nå er det slutt mellom meg og han (det var jeg som gjorde det slutt) for ca 1mnd siden. Og jeg har hatt kjærlighetssorg siden da. Grunnen til at jeg slo opp var egentlig siden jeg sliteer mye psykisk og har vasnkelighet for å stole på gutter selvom han var min første kjæreste... siden jeg har hatt det så jævlig har jeg prøvd å ta kontakt med han fordi eneste jeg tenker på er han, savner han så utrolig mye og har det dritt, det hjelper ikke å snakke med noen om det. jeg greier ikke å øve på prøver eller følge med i timen, har gått ned 2 karakterer i de fleste fag , siste prøven fikk jeg 1på.. Jeg vil se gjerne ha han tilbake , men han avviste meg når jeg sendte han en melding om at jeg savner han. og nei han vet ikke at jeg har slitt psykisk eller noe sånt

Besvart 17.02.2019 13:46
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss om hvordan du har det etter at du gjorde det slutt med kjæresten din. Jeg forstår at du har det tøft nå og at det er ekstra vondt når han ikke forstår deg og din sorg.

Du har ikke fortalt han hva du strever med. Det kan også gjøre at han ikke forstår deg og det du går gjennom nå. Han på sin side har opplevd at du har slått opp og er sikkert lei seg for det.

Det er ikke så lett for andre og forstå oss og våre reaksjoner når vi ikke snakker om det. De kan forstå handlingene og det vi sier men det er ikke lett å vite hva som ligger bak det vi sier og gjør. Du strever med tillit og det er du ikke alene om!

Når man er redd for å miste noen så er det ikke uvanlig at man slår opp før man selv blir forlatt. Dette handler om at man er innerst inne redd for å miste noen eller at noen skal forlate oss.

Jeg vil råde deg til å snakke med noen om det du strever med psykisk. Ved å få hjelp til dette så vil du forstå deg selv bedre og det kan gjøre at dine relasjoner til andre blir bedre.

Kan du si til eksen din hvorfor du slo opp? Jeg tror han ikke svarer deg fordi han sikkert er lei seg også.

Misforståelser kan ryddes opp i når de snakkes om. Hvis ikke så blir de dessverre oftest destruktive og man begynner å gruble.

Ved å snakke med noen så vil du også få  det bedre av sorgen du har.

Hva kan du gjøre?

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

Sorg er vondt og det kan ta tid. Forsøk å ta en dag av gangen! Sett deg mål for hver dag (en plan over hva du vil gjøre).

Noen har nytte av å gå turer, høre på musikk eller skrive når de har det tungt. Kanskje dette også kan hjelpe deg?

Jeg tror ikke han bevisst avviser deg men kanskje han også har kjærlighetssorg? Når vi har det vondt så er det naturlig for oss å beskytte oss. Dersom du savner han og vil ha han tilbake så vil jeg råde deg til å være ærlig med hva du strever med. Det gjør det lettere for han å forstå deg!

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp.

Ønsker deg alt godt! Du er god som gull!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert