Hopp til hovedinnholdet

Ble ikke invitert på fest

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 15 år som akkurat nå sliter med depresjon. I helgen hadde alle de beste vennene mine fest sammen med noen jenter. Jeg fant det ut samme kveld at de hadde det uten å ha invitert meg. Da ble jeg veldig deprimert. Jeg følte meg så alene der jeg satt hjemme, mens jeg så på snap at de hadde det kjempe gøy på fest. Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor de ikke bare inviterte meg. Så nå har jeg kommet inn på tanken om at det er noe galt med meg. Hvordan kan jeg unngå denne kjipe følelsen? Og hvordan kan jeg prøve å bli invitert neste gang?

Besvart 17.02.2019 10:37
 

Svar
Hei

Tror de fleste av oss vil oppleve dette mange ganger i livet. Ofte skjer det at man ikke blir invitert på noe, man gjerne ville ha blitt invitert med på. Noen ganger er det selvfølgelig mer sårende enn andre. 

Dette er en spesielt typisk problemstilling for mange i din alder. Du er i alderen hvor noen begynner å drikke og man er usikker på hverandre. Jeg ville sagt ifra til en av de om at du også gjerne vil være med neste gang. Du kan jo også ta initiativet til å finne på noe. 

Hvis du likevel opplever at de ikke inkluderer deg ville jeg funnet meg noen andre venner. Noe som er viktig og vite er at selv om det ikke føles sånn ut nå blir det bedre. Du er fortsatt ung og vil gå gjennom mange miljøer når du bytter skoler, utdanning og jobb. På denne tiden mister man og skaper nye vennskap. Noen vennskap holder kanskje ut disse miljøskiftene og mange ikke. Dette er naturlig og jeg synes det er viktig at du har i bakhodet gjennom denne vanskelige tiden.

Hvis du vil ha noen tips om hvordan du kan skape nye vennskap eller forsterke gamle er det viktig at du er åpen, byr på deg selv og er interessert. Samtidig må du ikke stresse med at dette ikke får deg venner på et blunk. Dette er noe som tar tid. Stress heller ikke med dette åpenhets greiene og det at du skal by på deg selv om være interessert hele tiden. Det er viktig, men det viktigste er faktisk at du ikke prøver å være noen du ikke er. Det blir fort gjennomskuet.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser