Hopp til hovedinnholdet

Alt har sluttet å gi mening og jeg føler meg alene, trenger hjelp....

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med livet mitt. Føler meg helt død på innsiden. I det siste har bare alt som pleide å bety noe sluttet å gi mening. Jeg begynte å danse for et halvt år siden, og jeg elsket det og det har alltid gjort en dårlig dag bedre, men nå gjør det meg liksom ikke glad lenger. Og så føler jeg meg alltid sykt alene. Bestevenninnen min er en veldig opptatt person, så jeg får nesten aldri vært med henne.. Jeg er også veldig demotivert for skolen, jeg skulker ganske mye og orker aldri å gjøre lekser eller øve til prøve lenger. Trenger hjelp til å få kontroll på livet mitt

Besvart 17.02.2019 14:20
 

Svar
Hei

Først må jeg si at er utrolig flott at du beskriver hvordan du har det, selv om du har det vanskelig. De fleste mennesker kan føle seg alene i perioder av livet, men når man ikke finner glede eller mening lenger, da trenger man hjelp. Det har du forstått som skriver til Ung.

Det at du har en bestevenninne sier jo noe om at du har evnen til å være en god venn selv, og det er viktig. Selv om hun er opptatt, er jeg helt sikker på at hun ville støtte deg hvis du fortalte henne hvordan du har det. Du er glad i dans, og har kanskje et miljø der også som ikke fanger opp at du har det vanskelig. Da er det ikke så lett å hjelpe. Mange ungdommer er veldig flinke til å skjule alt det vonde de går å bærer på.

Nå som du har søkt hjelp vil jeg gi deg helt konkrete råd:

1. Ta kontakt med helsesykepleier på skolen, rådgiver/sosiallærer eller den voksne på skolen du har best kontakt med. Fortell hvordan du har det, eller vis dem hva du har skrevet her.

2. Snakk med venninnen din og foreldrene dine om hvordan det er å føle seg så ensom og demotivert for skolen, og at du har behov for å få hjelp av noen profesjonelle til å få mer orden på livet og følelsene dine.

3. Vær tålmodig, og åpen for at det kan ta litt tid og en del arbeid å få det bedre, selv om du får god hjelp. Vær åpen for å endre både tankemønster og rutiner i livet ditt, hvis det er det som skal til.

Jeg er helt sikker på at du får det bedre nå som du har tatt tak i din livssituasjon. Det beviser at du har en indre styrke og ønske om å gjøre endringer. Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser