Hopp til hovedinnholdet

Finnes det medisiner mot angst?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 14 år gammel og går i niende trinn. Gjennom hele livet har jeg slitt med å skaffe venner, og jeg har alltid vært usikker i «sosiale sammenhenger». De siste to årene har har jeg hatt angst. Det er upraktisk fordi det kommer uten at jeg vet det, uansett om jeg gjør noe unkofortabelt. Jeg har også sosial angst, men den er ikke det verste. Jeg kan for eksempel sitte å jobbe for meg selv og plutselig blir jeg veldig stressa og redd. Finnes det medisiner? Finnes det medisiner mot angst? Jeg har vært innom BUP mange ganger i fjor så jeg har en psykolog som kan bekrefte at jeg har slitt/sliter med angst.

Besvart 20.02.2019 17:40
 

Svar
Hei jente 14 år!

Så bra at du har oppsøkt hjelp! Det er svært ubehagelig og ukomfortabelt å oppleve dette. Heldigvis finnes det mye god hjelp å få!

Og ja det finnes medisiner som kan hjelpe mot angst. Jeg anbefaler deg at du tar dette opp med din behandler på BUP. Om du ikke går til BUP lenger kan foreldrene dine hjelpe deg ta kontakt med fastlegen din. De kan hjelpe deg vurdere hva som er riktig for deg. Medisin kan gi god hjelp, men det er viktig å fortsette jobbe med å håndtere tanker og følelser. Jeg legger ved noen artikler du kan se på. 

Hilsen psykolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser