Hopp til hovedinnholdet

Klarer ikke stoppe skade meg. Hva kan jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Eg vet ikke ke eg ska gjøre, eg orke ikke mer, eg går te kunstterapi 1 gang i uken, psykolog 1 gang i uken snakke fast med legen, går te helse søster annen hver uke, ingenting hjelpe, eg føle meg faktisk verre, og eg har sakt det til de eg har fortalt alt men de bryr seg ikke, og gjør ikke noe heller,  det gjør ikke legevakten heller og ikke akutt psykriatisk avdelingen helldr ingen gjør noe de lar meg bare fortsette hvis eg blir lagt inn blir jeg bare skrebet ut dagen etter på weøv om eg ikke e indtand til å være ute her i det fri, eg skade meg hver dag, tat mer piller en eg ska, dette vet alle men ingen bryr seg de vil ikke legge meg inn, eg vet ikke ke eg ska gjøre for eg vil ikke dø men eg klarer ikke å stoppe å skade meg selv eller styre noe Plis fortell meg ke eg kan gjøre

Besvart 24.02.2019 11:59
 

Svar
Hei jente 18 år!

Det høres ut som du har det vondt og har hatt det en stund. Det er bra du har søkt hjelp for det du strever med og at du ønsker å finne mer ut av hvordan du kan få det bedre. 

Snakk med foreldre? Kan du snakke med foreldrene dine? Har du en annen voksen du stoler på? Når man har det vanskelig er det krevende å skulle ordne ut med møter og rettigheter en har. En har da behov for noen som kan støtte en og kanskje kan være med. Hvis du syne det er vanskelig å si det kan du skrive. Kanskje kan du vise denne meldingen? Du skal ikke stå alene om dette! En trenger ekstra omsorg og kjærlighet når en har det vanskelig. 

Individuell plan. Det er bra du deler disse tankene og følelsene med de personene du har kontakt med. Det er ikke alltid så lett å si fra eller dele tanker om hva man synes ikke fungerer eller at det ikke er til hjelp. Samtidig er det svært viktig å gjøre det. Da kan man sammen forsøke å finne mer ut av hva som er lurt å gjøre videre. For noen ganger trenger man å finne mer ut av det, jobbe på en annen måte eller kanskje kan man også trenge å få kontakt med en ny. Du har rett på en individuell plan hvor alle som kan være med å hjelpe deg bidrar. Din stemme inn her er viktigst! Hvis det du allerede har tilbud om ikke fungerer for deg så må man tenke nytt. (Jeg får ikke lagt til artikkelen, men hvis du søker "individuell plan" på ung.no sine sider så finner du utfyllende informasjon.

Noen å snakke med NÅ. Dersom du trenger noen å snakke med nå kan du ta kontakt med Kors på halsen 800 333 21 eller Mental helses hjelpetelefon 116 123. Her møter du dyktige rådgivere som du kan snakke med anonymt. 

Er det akutt eller livstruende situasjon må du ringe 113

Jeg håper at du vil få god støtte og at det vil bli bedre for deg framover. Jeg heier på deg. Sender deg allverden av tanker og klemmer. 

 

Hilsen psykolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser