Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater meg selv, hva skal jeg gjøre ?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg er en person som hater meg selv og mener jeg ikke er bra nok på noen som helst måte. dette har ført til at jeg begynte med selvskading, i starten syns jeg at jeg ble gladere og at noen ting endret seg men nå blir alle ting tilbake til sånn det var før... nå må jeg finne noe som kan hjelpe meg. drikker det litt bort men jeg vet at det ikke er bra for meg. hva skal jeg gjøre jeg må ha noe som kan hjelpe meg med å ikke ta livet mitt. jeg kan ikke snakke om dette til noen. hjelp meg!

Besvart 12.03.2019 09:29
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det ikke er lett å være deg for tiden. Du strever med vanskelige tanker og følelser, og er på  utkikk etter en måte å få det bedre på.
Det er kjempefint, og kjempeviktig !

Det er absolutt mulig å få det bedre, uten selvskading og alkohol. Disse tingene hjelper ikke med å finne ut av det vanskelige, og gjøre egentlig bare at problemene blir værende  -eller verre. 

Jeg forstår at det kan være vanskelig å dele dette med noen. Kanskje er du ikke vant til å snakke med noen om hvordan du har det inni deg, og har derfor ikke erfart at det kan være til god hjelp for å få det bedre ?

Når en holder alt inni seg, har de vonde tankene og følelsene en tendens til å bare vokse seg større og større. En blir så alene inni seg, og begynner å tro på at alle tankene en gjør seg er sanne. Selv om de ikke er det. 

Derfor vil jeg anbefale deg å snakke med noen. Om det skulle være slik at noen voksne har sagt til deg at du ikke skal fortelle om ting som har vært/er vanskelig, så har du rett og lov til å gjøre det. Ingen kan tvinge deg til å tie om ting som er vanskelig. Det er ikke å sladre.
De du forteller det til vil beskytte deg, iallefalll hvis det er en fagperson som for eksempel helsesykepleier eller lærer. 

Når en har det vanskelig kan det føles som en aldri vil få det bedre. Det vet alle som har hatt det slik tidligere i livet. 
Men tro meg; det er fullt mulig å få det bedre. 

Jeg legger ved noen artikler om hvorfor det hjelper å snakke med noen, og hvorfor det er så viktig å jobbe med vanskelige følelser. 
Håper noe av dette kan være til hjelp på veien videre. 

Alt godt, og lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser