Hopp til hovedinnholdet

Er det gyldig eller ugyldig fravær?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, er jente som går 1 året på vgs. Vi har kommet ganske langt uti året, og det er nå stresset begynner å komme. Jeg har ADD, så jeg har derfor mange tanker fra før av, og takler derfor stress dårlig. Jeg hadde nettop en mental breakdown for noen dager siden, og var derfor borte fra skolen dagen etterpå. Grunnen til fraværet fra skolen er fordi jeg må sove etter slike ting skjer, for jeg blir helt utslitt og har ikke krefter igjen til noe. Det kan også lett skje igjen om jeg ikke sover nok, spesielt siden vi hadde praksis den dagen og det blir derfor veldig lett for mye for meg. Derfor lurte jeg på om det blir gyldig eller ugyldig fravær? Har ikke dette dokumentert, siden dette ikke er noe som skjer ofte. Skjer ganske sjeldent, og har derfor ikke fått legeerklæring eller lignende på dette

Besvart 29.03.2019 07:54
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Hvis du er borte fra undervisningen på grunn av sykdom eller andre gyldige grunner, er det viktig at du har dokumentasjon slik at fraværet ikke teller. 

Hvis du er borte fra undervisningen uten å dokumentere fraværet ditt, er det ugyldig, uansett årsak til fraværet. Hvis du har over 10 % udokumentert fravær i enkeltfag, vil du som hovedregel ikke få karakter i faget.

Siden dette var av helsemessige årsaker, må du få dokumentasjon fra fastlegen, om ikke blir det ugyldig fravær :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Stressa jente med skolearbeid

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

Les mer

Slik takler du stress

Jente sitter ved pulten og er sliten (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser