Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hva jeg føler, sulter meg og overspiser. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg aner ikke hva jeg føler, er verken glad eller trist. På skolen smiler jeg å ler når jeg tuller med venner men etter på er jeg til bake med å føle ingen ting. Noen dager er jeg veldig deppa å lei av å leve, sliter med selvmords tanker og selvskading. Har dårlig selvtilit å prøvde å sulte meg selv i en periode, men nå tror jeg at jeg har binge eating discorder. Ikke i ekstrem grad, men jeg overspiser ofte å det er veldig irriterene. Jeg blir ofte mer deppa etter jeg overspiser å da overspiser jeg bare mer. Vær morgen våkner jeg å har ingen motiversjon og jeg vill bare legge meg å sove igjen. Noen ganger er jeg deppa hele tiden. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre å dette plager meg veldig.. jeg vet liksom ikke hva jeg skal føle. Å jeg tørr ikke å si i fra til noen. Mvh en forvirret ungdom

Besvart 06.04.2019 15:50
 

Svar
Hei, jente på 13 år

Dette hørtes ikke noe okei ut. Høres ut som du har det ganske tungt og er forvirret. Det er vanlig å føle seg litt forvirret og utafor i perioder av livet, spesielt i ungdomstiden - men det skal ikke være slik at det ødelegger for deg over tid. 

Det høres ut som om du sliter med å regulere følelsene dine og at du kanskje føler eg litt  "nummen" i følelsene (altså ikke kjenner helt hvilke følelser du har). Det høres ut som du gjør litt forskjellig for å forsøke å regulere følelsene dine. Da tenker jeg spesielt på selvskadingen og på at du både har sultet deg og overspist. Alt dette vil bare gjøre det verre for deg og det er veldig bra om du klarer å snu. 

Den beste måten å slutte med overspising på er å begynne med faste måltider, helst 5 stk om dagen inkludert mellommåltider. Det skal helst være maksimalt 3.5 timer mellom hvert måltid. På denne måten holder du deg passe mett og har et stabilt blodsukker gjennom dagen. Du blir mindre sårbar for å overspise og blir mindre ustabil også i følelsene dine! Så dette kan du forsøke selv å få på plass.

Jeg tenker også at du bør oppsøke noen selv om du sier at du ikke tør det. Du kan jo spørre deg selv hva du har å tape på det? Det høres verre ut å gå rundt med alt dette alene. Husk at de du oppsøker er veldig vant til å snakke med andre med lignende problemer. De jobber faktisk med det hver dag og vil ikke synes det er noe som helst merkelig med at du kommer med dine problemer. Jeg oppfordrer deg på det sterkeste til å snakke med helsestasjon for ungdom eller helsesykepleier på skolen din. Begge steder kan du få hjelp og det er gratis og det er også gyldig fravær fra skolen. Du kan også vise dette spørsmålet/svaret til dem dersom du ikke vet hva du skal si høyt. 

Ønsker deg masse lykke til <3 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser