Hopp til hovedinnholdet

Har jeg vært utsatt for seksuelle overgrep?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. På skolen, for noen år siden, var det en gutt som virket veldig utstøtt og alene. Jeg prøvde da å prate med ham og bli kjent med ham. Etter hvert forelsket han seg i meg, og da vi var på en båttur med klassen spurte han om jeg ville være sammen med ham. Jeg svarte nei, men da fortsatte han bare å spørre og prøve å overbevise meg. Blandt annet sa han "tenk hvis jeg er den eneste som forelsker meg i deg".Til slutt gikk jeg med på en "prøve periode" og sa aldri noe mer enn det. Flere ganger i løpet av året tok han på rompen min og puppene. En gang jeg hadde klatret opp i et tre så han opp og så tydelig på rompen min og sa "Jeg liker utsikten herfra". hver gang prøvde jeg å trekke meg unna eller overse det han gjorde. Jeg pleide også å stotre en del og han gjorde veldig mye narr av det, og av at jeg ikke var den smarteste personen. Alt det seksuelle han gjorde mot meg var det et selskuelt overgrep? Jeg føler at opplevelsene har påvirket meg sterkt senere, og var det teit av meg? Takk!

Besvart 10.04.2019 08:14
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Slik jeg forstår deg ble du sammen med en som var forelsket i dag fordi han maste og ikke ga seg. Du gikk med på en prøveperiode. I denne perioden tok han på puppene og rompa di, og kom med seksuelle bemerkninger. I tillegg gjorde han narr  av deg, og antydet at du var dum.

Nå i ettertid lurer du på om dette var seksuelle overgrep, og uansett har dette preget deg mye.

Jeg forstår at du plages med minnene fra dette. Uansett har du blitt overtalt inn i noe du egentlig ikke ønsket. Du skriver ikke om du lot han ta på puppene eller rompa, men jeg forstår deg slik at dette ikke var noe du ville siden du skriver at du trakk deg unna og forsøkte å overse det. 

Jeg tenker at uansett hvordan andre måtte definere dette, har du opplevd dette som overgrep, og dette har påvirket deg sterkt. Da er det helt nødvendig at du får noen å snakke med om det som skjedde med deg. Helsesykepleier på skolen din kan være et fint sted å starte. Helsesykepleier har erfaring med å snakke med ungdoms som har vært utsatt for overgrep. Om du ikke går på skole, kan du ta kontakt med din nærmeste helsestasjon for ungdom :-)

Sist men ikke minst. Dette var ikke teit av deg! Du gjorde det du følte var riktig i den situasjonen du var i. Du var utsatt for et press du den gangen ikke klarte å stå imot. Nå er du eldre og tenker annerledes, men det betyr ikke at du var teit den gangen <3 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Gjort noe dumt? Tilgi deg selv!

Gutt som grubler (colourbox.com).

Har du gjort noe du angrer på, som å såre en kjæreste eller svikte en venn? Sammen skal vi finne en måte du kan tilgi deg selv.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie

Les mer

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør.

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep