Hopp til hovedinnholdet

Jeg skjelver når jeg skal møte nye mennesker

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 15 år. Det er noe jeg lurer på. For ikke lengesiden fikk søsteren min en kjæreste og jeg skulle møte han. Med en gang jeg fikk vite det begynte jeg og skjelve. Jeg vet at det kan være bare at jeg var spent, men jeg har den følelsen før med andre personer som f .eks da jeg skulle få meg nye venner på ungdomskolen. jeg vet ikke om det noe med saken, men når jeg var mindre ble jeg mobbet. Det var ille,men livet mitt sto eller står ikke i fare. Hva er det som skjer? er det normalt? hilsen jente 15 år

Besvart 02.05.2019 11:22
 

Svar
Hei!

Det er ganske normalt å føle seg spent og kanskje sjenert når man skal møte nye mennesker. Mange kjenner ekstra på dette i ungdomstiden når man er litt usikker både på seg selv og andre.

At du skjelver når du føler deg spent eller nervøs er ikke farlig. Det er nok mange som kan kjenne det samme som du beskriver. Vi mennesker reagerer ulikt på situasjoner der vi opplever oss stresset.

Du har opplevd å bli mobbet og det har sikkert vært, og kanskje er, vanskelig for deg. Det å bli mobbet påvirker personer på ulikt vis, men mange kan oppleve at de har vanskelig for å bli kjent med nye mennesker eller å stole på mennesker i etterkant.

Har du snakket med noen om det du opplevde da du var mindre? Det kan være godt å snakke med noen om mobbingen slik at du kan bearbeide tanker og opplevelser fra den tiden. Det kan også gjøre deg tryggere på deg selv og tryggere i sosiale situasjoner som å møte nye mennesker.

Du kan snakke med en voksen du stoler på, foreldre, lærer eller helsesykepleier. Mange ungdommer synes det er fint å snakke med helsesykepleier fordi hun/han har taushetsplikt. Helsesykepleier har også erfaring med å snakke med ungdom som strever med ulike ting. Du kan ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser