Hopp til hovedinnholdet

Dårlig samvittighet overfor læreren min

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har dårlig samvittighet for å ha vært tilbry for en lærer; Jeg sendte hun noen meldinger angående prøver, karakterer osv...Og dagen etter (i dag) sa hun at jeg hadde gått over streken og brukt litt for mye av hennes kveld/tid. Hun ga meg en kald skulder og sa noe om hvor urimelig det var at jeg stilte så mange spørsmål (på en litt streng, men saklig måte). Dette ble jeg utrolig lei meg for (og beklagde flere ganger) fordi jeg har slitt/sliter med hjemmesituasjonen, stress, depresjon, dårlig samvittighet og anspenthet. Senere på dagen tok hun meg ut av timen og beklagde seg fordi hun ikke visste hva jeg har slitt/sliter med (hun kom inn som fast vikar midt i året). Jeg fikk til slutt svar på karakter- og prøvespørsmålene mine og fikk en god karakter, men føler jeg har «grenet» meg til karakteren (er en typisk «flink pike» jente og hun sa at jeg var en 6’er-elev). Hun sa at hun var så streng med meg fordi hun hadde vært på sykehuset kvelden før med mannen sin.

Besvart 19.05.2019 21:26
 

Svar
Hei

Så bra at dere fikk oppklart og snakket ut om det som hadde skjedd. Læreren din har bedt om unnskyldning overfor deg og du har bedt om unnskyldning overfor henne. 

Det hørtes ut som hun var i en stressende situasjon som gjorde at hun svarte som hun gjorde. Du på din side har også dine utfordringer. 

Det som er fint er at man kan snakke om det i ettertid. Du trenger ikke å ha dårlig samvittighet. Dere har jo ordnet opp!

Samtidig kan det være greit å være bevisst at en ikke tar kontakt med lærere på ettermiddagstid hvis det ikke er strengt tatt nødvendig. En lur regel kan være å spørre seg selv om det er noe som kan vente til i morgen. Hvis det er det, så kan man vente. Lærerene har jo også fritid. 

Uansett, det høres ut som dere har kommet nærmere hverandre ved at dere har fått snakket ut. 

Ikke tenk noe mer på det. Vær glad for at dere har fått ordenet opp. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser