Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år! Jeg føler meg forvirret over tanker og følelser jeg har.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på ca 16år. Jeg var litt usikker på emne jeg skulle sette dette på men jeg tror dette har litt med følelser å gjøre. Jeg er usikker på mine egene tanker å følelser. Jeg tenker på hvor fint livet hadde vært om jeg kunne..... uansett jeg tror jeg er en sosiopat eller noe lignende. Jeg frykter ikke døden, heller jeg liker å se på filmer og nyheter om død, mord.osv. Jeg er ikke sikker på noe. Jeg har til og med drømt om å drepe andre. Ikke folk jeg kjenner men det hjelper ikke akkurat. Uansett jeg vet jeg sier det mye, men jeg er usikker på hva jeg skal gjøre. For hvert år så forsvinner på en måte en følelse omgangen. Jeg har ikke følt ekte Lykke på 10år. Vær så snill å svar. Hilsen jente 16

Besvart 25.05.2019 09:31
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du strever med å skulle forstå deg selv og at du har mange tanker og følelser som gjør deg forvirret.

At du er opptatt av filmer og nyheter om død, mord osv, og at du har drømt om å drepe andre, behøver ikke å bety at du er sosiopat.

Mange tanker og følelser man har i ungdomstiden kan være forvirrende og det kan være vanskelig i forstå seg selv. Å tenke, drømme og fantasere om ting, betyr ikke at man har planer om å sette slike fantasier ut i livet i virkeligheten.

Du skriver at du ikke har opplevd Lykke på 10 år. Det er leit å høre. Livet for alle mennesker bør inneholde glede og lykke innimellom.

Du sier lite om hvordan livet og oppveksten din med familie og venner har vært for deg. 

Kjenner du på at du har savnet nærhet og omsorg fra nære personer i livet ditt? Kanskje er du nedstemt og ulykkelig uten at du helt klarer å sette ord på det?

Slik du har det nå, vil det kunne være til god hjelp for deg å snakke med en fagperson som kan hjelpe deg til å forstå deg selv bedre og finne ut hva du trenger for å finne tilbake glede og lykke i livet ditt.

Jeg vil råde deg til å snakke litt med helsesykepleier på skolen. Vis gjerne det du har skrevet til oss. Kanskje kan du ha noen samtaler med henne slik at du får mer svar på hvem du er og hva du trenger for å få det bedre med deg selv.

Jeg legger ved noen artikler jeg også anbefaler deg å lese.

Håper du får god hjelp og ønsker deg lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser