Hopp til hovedinnholdet

Har jeg spiseforstyrrelse?

Jente 17 år
 

Spørsmål

eg er innlagt på psykriatisk sjukehus så eg er trygg altså. eg har ikkje ete på over 2 uker no og eg har mistet 10 kilo eg veier 72 kilo og er 1.70 høy. eg føler som om vist eg eter ein eineste bit så kjem eg til å bli skikkelig overvektig.eg veit eg er tullete og dom men det er sånn det føles! eg trener,og eg ser masse i speilet og kritiserer utsende mitt,og eg har stemme som forteller meg at eg er feit og ekkel og videre. er dette ein spiseforstyrrelse? hjelp!

Besvart 22.05.2019 22:44
 

Svar
Hei

Det er leit å høre at du har det så strevsomt. Jeg er glad for å høre at du får hjelp og er trygg. 

Du har mange tanker som ligner de man har ved spiseforstyrrelse, men siden jeg ikke har møtt deg vet jeg ikke om det er en spiseforstyrrelse du har fått. Jeg foreslår at du snakker med dem som behandler deg der du er innlagt, om det du har skrevet her og om du kan ha fått en spiseforstyrrelse. 

Jeg legge ved noen artkler du også kan se på.

Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier/familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Jente på baderomsgulvet ved siden av en vekt (colourbox.com)

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Jente ser seg i speilet (www.colourbox.com)

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

Les mer

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser