Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være aseksuell, jeg er ikke tiltrekt av noen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg opplever ingen gutter som særlig attraktive. Jeg kan like personligheten, men ofte ikke nok til at jeg kunne ha fått følelser for vedkommende. Da jeg gikk på barneskolen og ungdomsskolen var jeg forelsket i to personer gjennom hele perioden (på barneskolen var det en i klassen) og på ungdomsskolen (var det en jeg har gått på roing med). Jeg tror jeg hadde følelser for noen jeg er venn med ved starten av skoleåret, men etter at jeg hadde fortalt det til han og det utviklet seg til å kanskje bli noe mistet jeg alle følelsene. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke føler meg tiltrukket av noen (heller ikke av jenter)... jeg har vært russ nylig og hooket da med en fremmed gutt, og jeg likte det, men jeg føler ikke noe spesielt ovenfor han nå. Jeg har hatt flere som har likt meg, men siden jeg ikke har likt de tilbake har jeg heller aldri vært i et forhold. Kan jeg være aseksuell? Jeg likte jo det jeg gjorde i russetiden, men jeg vet ikke om noe annet som kan være aktuelt...

Besvart 25.05.2019 13:05
 

Svar
Hei jente 18 år!

Det er mange måter å like noen på, og det er helt naturlig at du ikke tiltrekkes av noen. Det er faktisk ganske vanlig og ikke noe galt med deg. 

Du forteller at du kan like noen og har vært forelsket. Kanskje har du ikke møtt den personen som får deg til å få lyst til noe mer. Kanskje trenger du mer tid på å like noen. 

Noen kan forelske seg raskt, mens andre bruker lang tid og noen opplever å aldri bli skikkelig forelsket. 

Andre ganger kan det være at du ikke våger å åpne deg helt opp eller la følelsene få slippe helt fri. Forsøk gjerne å tenke litt over hva som skjer med deg når du opplever å miste interessen for noe mer. Kanskje er du ikke helt klar. Noen kan oppleve at de ikke har tro nok på seg selv til å faktisk "hoppe" ut i det. 

Snakk gjerne med noen du stoler på og som kjenner deg. Det kan være godt å lufte tankene, også kan du oppleve å få støtte. 

Prøv å ikke stresse med å begynne å like noen. Ofte skjer det jo når man minst forventer det! Det er ikke alltid lett å finne en man "klikker" med og som man forelsker seg i. Det at du har hooket med noen, men ikke føler noe mer er også helt normalt. Å hooke med noen betyr jo ikke at du automatisk blir betatt eller forelsket. Ofte skal det mye mer til enn det:)

Du er fortsatt ung og det er helt naturlig at du ikke har vært i et forhold ennå. Vi er alle forskjellige og dette er viktig å huske på. Ikke sammenlign deg med andre og deres forhold. Ta ting i ditt tempo og ikke tenk at du må forelske deg i noen. Dette må skje av seg selv - når du er klar for det.

Les gjerne mer i artiklene under for mer informasjon. 

Lykke til:)

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Jeg har aldri vært forelsket

Jente står inntil veggen og tenker (colourbox.com)

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg er forelsket, men hva skal du gjøre når du ikke opplever å bli forelsket selv? Er det unormalt? Og hva skal til for å bli forelsket? 

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Aseksuell eller aromantisk?

Ungdom, gutt og jente

Det er mye fokus på sex i samfunnet vårt. Film, reklame og blader kan ofte gi oss inntrykk av at sex er en selvsagt del av alles liv. Sånn er det nødvendigvis ikke.

Skrevet av Skeiv ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser