Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha et normalt liv med asperger syndrom?

Jente 13 år
 

Spørsmål

For litt siden ble jeg diagnosert med Asperger og jeg lurer på om jeg også kan ha en vanlig jobb bår jeg blir eldre? Jeg vil bli psykolog men vet ikke om man kan det når man har Asperger. Kan jeg ha et normalt liv med Asperger syndrom?

Besvart 02.06.2019 13:29
 

Svar
Hei jente 13 år!

Jeg er så glad du stiller dette spørsmålet til oss i ung.no. Svaret mitt er et helt soleklart JAAAAAA! Du kan bli psykolog og leve helt normalt selv om du har fått denne diagnosen.

Mange med asperger syndrom synes det er vanskelig både å forstå andre og bli forstått. Det er kanskje perioder eller områder i livet du vil synes er vanskeligere, men det vil bare si at du har behov for en annen tilnærming eller tilrettelegging. Det kan derfor være lurt å bli kjent med både de sterke og svake sidene sine. Så lenge man er bevisst på hva man synes er vanskelig og hva man er god på kan det gjøre at en løser utfordringer på en god måte. 

Mitt råd til deg er derfor å ikke være redd for å søke hjelp og støtte. Det finnes i dag mange gode nettsider og foreninger som har god kompetanse. Autismeforeningen.no er en av de. 

Jeg håper du følger alle dine drømmer og at du får god hjelp og støtte på din vei. 

Hilsen psykolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du Asperger syndrom, eller kjenner du noen som har det?

Asperger syndorm

Asperger syndrom består ikke av ett enkelt symptom, men mer som et mønster av vansker. Personer med Asperger syndrom har forskjellige typer vansker, men også noen likhetstrekk.

Les mer

Innlegg: "Livet med ADHD og Asperger"

Yousef Bartho Assidiq

Å leve med ADHD er ikke alltid like lett. Men plutselig kan en se fordeler med det også! Yousef Bartho Assidiq forteller.

Innlegget er srevet av Yousef

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser