Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få hjelp til å snakke om det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg synes det er vanskelig å snakke om familie med andre folk, og helsesøsteren på skolen min hjelper ingenting. Hvordan kan jeg få hjelp til å snakke om det?

Besvart 10.06.2019 10:27
 

Svar
Hei!

De fleste ungdommer synes det er vanskelig å snakke med foreldrene sine om vanskelige ting. Det kan ha mange årsaker, for eksempel at man ikke vil bekymre foreldrene.

Det er synd at du ikke synes det hjelper å snakke med helsesykepleier. Kan du snakke med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i stedet? Helsesykepleiere er forskjellige, som alle mennesker er, og det kan hende du har bedre kjemi med en annen helsesykepleier.

Jeg forstår det som at du har det vanskelig på en eller annen måte og at du har lyst til å snakke med noen om det. Det er veldig bra! Da er du motivert for en endring! 

Jeg legger ved en oversikt over steder du kan ta kontakt. Noen av dem er via telefon og andre via chat. Du kan være anonym.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser