Hopp til hovedinnholdet

Sliter med skyldfølelse etter selvskading.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på snart 14 år. Jeg kuttet meg selv på armen og låret når jeg var så langt nede i ''dalen'' i vinter. Nå angrer jeg som bare det og føler meg som shit. Nesten som at det får meg til å gjøre det igjen, men jeg har lovet meg selv at jeg ikke skal gjøre det igjen. Jeg går rundt med en skyldfølelse hele tiden og vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg sliter også litt med å være i store folkemengder. Jeg pleier å snakke med helsesøster på skolen et par ganger, men nå er det ferie. Jeg vil gjøre noe sånn at arrene går hvertfall litt vekk eller blir mindre synlig. Jeg angrer som bare det for nå må jeg leve med det resten av livet mitt. Jeg har også veldig dårlig selvtillit. Noen dager liker jeg megselv, andre dager hater jeg meg. I forhold til vennene mine ser jeg ut som en søppelbøtte. Så har dere noe tips til disse ulike tingene? (vet det var litt mye på en måte, men måtte bare få det ut) Det er ingen som vet noe av dette forresten.

Besvart 27.06.2019 12:48
 

Svar
Hei

Jeg får ikke gjort noe med arrene du har etter selvskadingen, men du kan selv sørge for at du ikke får flere arr ved at du snakker med noen om det du sliter med. På den måten kan du sørge for at det ikke blir nye runder med selvskading.

Siden det er ferie anbefaler jeg deg å snakke med helsesykepleier som jobber ved nærmeste helsestasjon for ungdom i kommunen der du bor. Her vil du få hjelp og støtte slik at du får det bedre med deg selv. Vis gjerne helsesykepleier det du har skrevet her til oss i UNG.no.

Jeg legger ved noen artikler her til deg. Kikk på de!

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Kort om selvtillit og selvfølelse

Gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser