Hopp til hovedinnholdet

Hva er galt med meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva er galt med meg? Jeg orker ikke mere jeg... Hvorfor er jeg så trist? Er det virkelig sånn det er å være i puberteten? Er det meningen at man vil dø? Er det normalt å kutte seg selv når man er i puberteten? Hva skal jeg gjøre? Alle følelsene mine er borte, jeg er helt tom. Jeg har sagt det til foreldrene mine. Nå skal jeg begynne på bup. Men det er egentlig ingen som forstår meg. Foreldrene mine sier det er helt normalt å ha vanskelige perioder i den alderen jeg er i. De vet kanskje ikke at jeg har prøvd å tatt livet mitt, men de hadde ikke forstått det uansett. For jeg har ingen grunn til å være trist. Livet bare gir ikke mening og det er ikke verdt å leve. Jeg er ikke bra nok for verden. Jeg skulle aldri blitt født. Jeg er for svak til å leve livet. Det er derfor jeg vil dø. Håper jeg blir påkjørt av en bil snart å dør. Så slipper familien å vite at jeg er så svak.

Besvart 02.07.2019 18:50
 

Svar
Hei kjære deg!

Takk for at du skriver til oss og forteller hvordan du har det. Jeg syns det er så fint at du skal få hjelp og jeg forstår at du føler deg alene og ensom med alt som skjer inni deg!

Puberteten er en fase i livet som er slitsom for mange. Man opplever at man ikke lenger er et barn og man er heller ikke en voksen. Man skal finne ut av mye og kanskje mange må bytte skole og få seg nye venner. Samtidig så skjer det mye inni hver person og man blir mer bevisst på sine tanker og følelser. 

Det er helt riktig at det kan være en fase men det trenger ikke bety  at den ikke kan være vanskelig av den grunn! 

Selv om du har det vondt nå og tenker kritiske og negative tanker om deg selv så trenger ikke tankene dine fortelle deg sannheten! Når tankene blir syke så kan de gi feil informasjon og da er det viktig å få hjelp! 

Du  er god som gull og du er like mye verdt selv om du har det vondt akkurat nå.

Dersom du trenger noen å prate med i sommer vil jeg anbefale deg å ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111. Der kan du prate og få støtte når det blir vanskelig.

Det er ikke alltid så lett for andre og vite hvordan du har det inni deg når du knapt vet det selv.

Jeg vil råde deg til å forsøke og prate med moren din.  Spør om en klem og litt trøst  når du har det vondt. Mange opplever at man føler seg litt mindre alene når de har noen å klemme og få støtte av. Vi trenger alle det i løpet av livet!

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Pass godt på deg selv og husk at selv om det er vanskelig nå så blir det bedre!

Hold ut!

God klem til deg fra meg.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Kort om selvtillit og selvfølelse

Gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet