Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bare dø....

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg klikker litt. Vil bare dø 100%. Ingenting er verdt noe lenger, ingenting funker og jeg vet ikke hvem jeg kan stole på fordi alle lyver til meg. Jeg vet ikke hvor mye lenger jeg holder ut alt det her. Jeg kutter meg selv hver dag, dypere hver gang. Tar masse overdoser også bare for å skade meg selv. BUP hjelper ikke, ikke ambulerende team heller. Jeg snakker med de på institusjonen jeg bor på, men oppdager stadig at de lyver til meg. (Bor ikke på psykiatrisk institusjon, men barnevernsinstitusjon). Jeg har sagt ifra at jeg ikke vil leve til behandleren min, men føler ikke at han tar meg på alvor, føler ikke at noen gjør det egentlig..

Besvart 02.07.2019 19:53
 

Svar
Hei kjære deg

Jeg forstår at du har det kaotisk inni deg og at du forsøker å få det bedre ved å bruke de strategiene du kan best. Jeg syns du er tapper og modig og at du virkelig forsøker å få det bedre.

Hva er det du vil dø fra? Hva er det som gjør at du har det så  vondt? Jeg forstår at det har sine grunner siden du bor på barneverninstitusjon. Du har sikkert opplevd mye vondt og kanskje du også føler deg sviktet og ensom?

Jeg vil råde  deg til å forsøke å få  tillit til de som er rundt deg og som vil hjelpe deg. Husk at de vil hjelpe deg til å leve! Samtidig har du en del av deg som har det vondt og som ikke orker mer. Det forstår jeg! Det er ikke godt å ha det så vondt.

Men hva skal til for at du skal leve? Kan du stole på de du har rundt deg og at de vil deg vel? Hvis du føler at de lyver så si det. Spør hvorfor. På  denne måten får du og de du har rundt deg kommunisert og dere vil forstå hverandre bedre.

Kutting er ofte en måte og håndtere det som er vondt og vanskelig på. Har du forsøkt å skrive ned i en bok det du føler og tenker når du kjenner trangen til  skade deg selv? Mange opplever at det hjelper fordi man få ut mange vonde tanker.

Forsøk og snakk med behandleren din igjen. Si at du føler at han ikke forstår. På denne måten finner dere ut av hva som gjør at det blir slik.

Snakk om det som gjør at du får lyst til å gi opp. Da får du satt ord på det og bearbeidet alt du bærer på inni deg.

Jeg vil også  minne deg på at selv om alt er vondt nå så trenger det ikke bety  at det alltid vil være slik. Det blir bedre!

Hold ut selv om det er vanskelig!

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt. Du er god som gull. God klem til deg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise