Hopp til hovedinnholdet

Fikk anfall av depresjon. Mulig angst.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. På veg hjem fra jobb i dag fikk jeg sikkelig depresjonsannfall. Jeg klarte ikke puste vanlig og jeg måtte holde følsene tilbake veldig for å ikke ta selvmord ved å kjøre av veien. Jeg prøvde å hjelpe ved å slå meg selv i hodet flere ganger for å ta meg sammen, men dette gjorde det bare værre. dette er ikke første gangen noe slikt har hendt, men dette blir første gang jeg søker etter hjelp for det. hva burde jeg gjøre. jeg har aldri måtte sloss så jævlig med meg selv og jeg vet ikke om jeg klarer å overleve neste gang jeg får et slikt annfall.

Besvart 09.07.2019 11:00
 

Svar
Hei

Om det er depresjon eller angst som utløste "anfallet" ditt vet jeg ikke. Men det jeg vet er at det finnes god hjelp for både depresjon og angst. Det er derfor veldig bra at du skriver inn hit til oss i UNG.no.

Det du skal gjøre er å skaffe deg time hos fastlegen din. Fastlegen din vil ta deg på alvor og sammen vil dere finne ut hva det er som utløste "anfallet" og hva som vil gjøre deg bedre. Legen din kan henvise deg videre til utredning og behandling hos en psykolog dersom dere sammen finner ut at du har behov for det.

Ikke gå alene med det du sliter med! Snakk med fastlegen din og vis gjerne legen din det du har skrevet her til oss i UNG.no.

Jeg legger ved noen artikler her til deg. Kikk på de!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser