Hopp til hovedinnholdet

Jeg orker faktisk ikke livet mitt lengre

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. Jeg orker faktisk ikke livet mitt lengre. Jeg har hatt et par venner i løpet av ungdomsskolen og alle de er vekke nå. Den gruppa jeg alltid har vert med har begynte å utestenge meg og sa at de ikke likte meg bak ryggen min osv og de var liksom bestevennene mine og hun andre bestevenninnen min er bare blitt så frekk osv. Det var de vennene jeg hadde... har også pappa men han kommer til å dø snart, da har jeg ingen. Orker faktisk ikke det drittlivet mitt lengre og vet ikke hva jeg skal gjøre. hjelp!

Besvart 14.08.2019 08:44
 

Svar
Kjære jente 14 år

Det høres virkelig ikke greit ut for deg og jeg forstår at du skriver inn til oss i fortvilelse og ønsker litt hjelp og råd.

Det er veldig viktig at du tar det du kjenner nå på alvor, for sånn du har det nå sånn skal du ikke ha det. Du kjenner deg sviktet av vennene dine og kjenner deg ensom og er redd for ikke å ha noen som bryr seg om deg. Jeg forstår at du er lei og har det vondt. Vit at det finnes hjelp å få og at du kan få det bedre!

Jeg vil oppfordre deg til å snakke med pappa om hvor vanskelig det er for deg nå. Han bør vite om strevet ditt. Forhåpentlig så kan han være til god støtte for deg og gi deg trygghet, god omsorg og masse kjærlighet. Det tenker jeg at du trenger!

Jeg vil også oppfordre deg til å gå til helsesykepleier på skolen din eller gå innom Helsestasjon for ungdom. De kan tilby støttesamtaler over tid og sammen kan dere finne mer ut av hva som nå skal til for at du skal få det bedre med deg selv. De vil også vurdere om du er i behov av mer spesialisert hjelp som eksempelvis fra Psykisk helse i kommunen eller fra BUP.

Du kan alltids ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg!

Jeg legger ved flere fine artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. Ikke gi opp!

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser