Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg fortelle læreren min hvordan jeg har det når vi skal på tur?

Jente 16 år
 

Spørsmål
Heisann, jeg har sendt inn spørsmål før og fått gode svar. Dere har faktisk hjelpet meg en del.. Takk for det. Jeg ble seksuelt misbrukt av fetteren min da jeg var mindre. Jeg går nå og snakker om det med bla en dame på helsestasjonen og helsesøster. Det er hjelp i det men jeg tørr ikke si akkurat alt hva jeg føler/tenker. Jeg er deppet hele tiden, eller altså jeg er jo i godt humør en del men alltid kommer jeg tilbake til meg selv, altså veldig deppet. Jeg er veldig sånn redd for å si noe feil eller dumme meg ut.. Også er jeg veldig skvetten forsatt. Jeg er veldig skeptisk og negativ og ganske "hard" om man kan kalle det det. Jeg gråter aldri heller.(Det er rart) Jeg kuttet meg selv i 1 år men jeg har ikke gjort det på et par uker nå, men jeg har veldig lyst å skade meg selv hard og vondt veldig kjapt. Kutting tar tid og det eneste effektive er å helde Anti bac i sårene etterpå. Men jeg vil liksom bli slått i trynet eller noe. Høres litt rart ut.

Jeg har også mistet litt livsgnisten.. På en måte, jeg er så deppet inni meg.Tenker bare negativt om meg selv. Jeg har liksom tenkt på selvmord men jeg gjør det ikke. Jeg vil ikke dø men koma hadde vært ok når det er på sitt værste. Derfor sover jeg når jeg har sjangsen. Søvn er som et stoff for meg, du blir vekke og tenker ikke. Jeg skulker en del og har gått ned i karakterer også.. Jeg er egentlig god på skolen og hadde snitt til jul på 4,8... det har gått rett vest nå. Jeg er egentlig veldig kreativ men det og har jeg nesten sluttet med. Jeg gidder og orker nesten ingenting. Jeg har ikke noe innsats når jeg trener nesten. Dere trenger ikke å svare på dette lange innlegget, jeg maser så mye men det er greit å få ord på ting.Men en ting jeg vil ha svar på. Jeg skal på klassetur i neste uke til utlandet og helsesøster har bedt læreren min om å skjekke innemllom om jeg har det bra.. Han vet ikke hvorfor, men at jeg sliter med noe. Jeg liker den læreren veldig godt og han har god erfaring med unge. Er det ok om jeg forteller hva som er problemet? Ikke i detalj da.. + at vi skal i en konsetrasjons leir som bare hadde kvinner. Og hvis de nevner at det var mye overgrep på kvinnene da blir det veldig vanskelig å høre på, så da vil jeg gjerne ha litt fotståelse. Jeg vil ikke være et sted hvor jeg har opplevd det samme.. Takk igjen for gode svar. Svar litt kjapt siden jeg drar om 2 dager,
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Håper svaret ikke kommer for sent for deg. jeg synes det er fint å høre at du får hjelp. Det skal ikke være nødvendig å slite med slike føleleser alene. Husk det kan ta tid å å komme forbi slike traumatiske opplevelser og følelser som har plaget deg.

Når det gjelder klasseturen synes jeg ideen din om å snakke med læreren er god. Det kan være godt å ha en som vet hvordan du har det rundt deg. Det gjør det også lettere for læreren å støtte og hjelpe deg når han vet hvorfor du sliter. En annen ting er hvis du føler at det er riktig å si det til læreren kan det hende at det gjøre følelsene mindre farlige. Deling av tanker og føleleser kan gjøre dem lettere å bære. Du bestemmer selv hvor mye du vil dele.

Lykke til og god tur!


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om søvn?

Hvilken sammenheng er det mellom søvn og overvekt?