Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få en innleggelse?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei, Siden 10.klasse har jeg strevd mye med angst, depresjon, selvskading og nå selvmordtanker som ikke er så sterke. Jeg har vært i en sak i barnvernet, men de valgte p henlegge saken fordi de ikke fant noe grunn til å forsette. Foreldrene mine «løy» om at jeg har det fint nå osv, så klart skjønner jeg hvorfor de gjorde det, fordi de tror at alt er fint med meg... Jeg vet ikke hvem jeg skal snakke med, føler ikke det hjelper heller, har ogsp prøvd å skrive brev ig levere det. Foreldrene mine er sånne som ikke forstår psykisk helse, kan man si. De tror at så lenge du tenker positivt og er i aktivitet så blir man bra igjen. Jeg ønsker en innleggelse, har tenkt på det en god stund nå, det hjelper ikke å snakke med noen, og de rådene fagfolk har gitt meg er heller ikke noe til hjelp. Jeg vet ikke hvordan jeg skal gå fram til en innleggelse, hvem jeg kan snakke med. Jeg har absolutt ingen. Ikke si fastlegen eller en person jeg stoler på..

Besvart 08.09.2019 20:50
 

Svar
Hei kjære deg!

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd. Jeg forstår at du strever og at du føler deg alene med alt du har opplevd. Det kan være både krevende og skummelt på en gang! Det finnes hjelp å få!

Det høres ut som du har gode grunner til at du har det vanskelig i dag. Du har opplevd mer enn de fleste andre og det kan man selvsagt påvirkes av. Det er også ekstremt slitsomt og ikke bli møtt eller sett av foreldrene sine. Da blir man ensom og kanskje man føler at man må mestre alt helt alene.

Det er fint at du har forsøkt mange ting. Du har gjort mange forsøk på å få hjelp!

Likevel opplever du at det ikke nytter og jeg lurer på hvorfor det har blitt slik for deg? Strever du med frykt for at ingen skal tro på deg og at du strever? Strever du med tillit til andre og at de ikke forstår deg?

Slike tanker kan være til nytte å tenke over. Det er dessverre slik at andre ikke alltid forstår oss. Det hadde vært så fint om de kunne lese tankene våre og gitt oss noe som gjorde at ting ble mindre vondt og vanskelig - men slik der det dessverre ikke! Dette har jo du erfart fordi foreldrene dine ikke har hørt på deg  når du sier fra. Men det finnes likevel andre som vil lytte og hjelpe deg!

Mitt aller beste råd til deg er å våge å si det du sier til oss! DU trenger hjelp og får å få en innleggelse må du snakke med noen som kan henvise deg dit. Det kan i første omgang være fastlegen din. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. De kan støtte deg, hjelpe deg og henvise deg også dersom det skulle være aktuelt.

Det finnes også ulike chattetjenester man kan henvende seg til. Jeg legger ved en artikkel om det. Jeg legger også ved noen andre artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Lykke til! Håper du får det bedre snart. God klem til deg!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør.

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise