Hopp til hovedinnholdet

Hva er vitsen med alt vi holder på med i livet?

Annet 14 år
 

Spørsmål

hva er egentlig vitsen med alt vi holder på med her i livet?

Besvart 08.09.2019 19:49
 

Svar
Hei kjære deg!

Takk for at du skriver til oss og spør oss. Jeg forstår at du får tanker om livet og dets eksistens og hva som i det hele tatt er meningen. Du er ikke alene om å få slike tanker!

Du er i en alder hvor det skjer mye både med kropp og hjerne. Du skal finne ut av hvem du er, finne din identitet. Dette er en prosess som er krevende og det er ikke unormalt at man kan få tanker om hva som egentlig er vitsen.

Jeg har dessverre ikke svaret på det. Jeg tror egentlig ikke det har en fasit heller. Jeg tror at hver og en har noe i livet sitt som gjør at man kan føle seg betydningsfull. Eller noe som gjør at man får lyst til å utforske hvem man er og hva man er opptatt av. Dette kan ta tid å finne ut av. Det kan være en spennene reise men noen ganger kan det også være slitsomt fordi det er så vanskelig å finne ut av det på egenhånd.

Jeg vil råde deg til å snakke med foreldrene dine eller andre voksne du har rundt deg. Jeg er ganske sikker på at de har hatt akkurat like tanker som det du har og kanskje det kan være ok å høre hvordan de hadde det når de var ungdom?

Du kan også snakke med helsesykepleier eller en lærer. Det hjelper å prate og få litt hjelp til å sorterer i alle tanker man har når man er ungdom.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som jeg tror kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hva er meningen med livet?

Å føle at livet er meningsfylt henger tett sammen med å føle lykke. Men hva som er meningen med livet, kommer helt an på hvem akkurat du er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert