Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble voldtatt da jeg var liten, men når jeg tebnker tilbake så gjorde jeg det samme med en gutt i barnehagen. Hvorfor gjorde jeg det?

Jente 16 år
 

Spørsmål
Okei, jeg ble voldtatt da jeg var liten.. Og har slitt nok med det. Men når jeg tenker tilbake, så gjor jeg det samme med en gutt i barnehagen. Hvorfor i helvettet gjorde jeg det? Hva faen tenkte jeg med? Helvette nå ble jeg forbanna. Jeg sliter nok med det som skjedde med meg før det. Hvorfor gjorde jeg det igjen? Helvette..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du henvender deg til oss!

Det er tydelig at du sliter med disse tankene, og da er det viktig at du snakker med noen om dette. Å skrive om det til oss er en fin start, men det er en idé at du også snakker med lege eller helsesøster om dette. Å fri seg fra en slik vanskelig forhistorie kan være tøft, og det kan være godt å få hjelp til å sortere tankene sine.

Det er flere måter å tolke spørsmålet ditt på.
Jeg tolker deg slik at du, mens du selv gikk i barnehagen, drev en form for seksuell lek med en jevnaldrende gutt? Hvis dette er riktig er ikke dette noe å skamme seg over. Det å utforske seg selv og sin kropp sammen med jevnaldrende er nemlig helt normalt for barn. Barn kan gjerne f.eks. vise frem tissen sin til en god venn i barnehagen, eller leke doktor sammen. Det er ikke noe galt i dette så lenge det foregår på barns egne premisser, og uten at voksne blander seg inn eller utnytter situasjonen. En slik atferd er en del av det å bli kjent med seg selv som menneske, og er ikke veldig annerledes enn å bli kjent med følelsene sine, eller styrken sin.
Jeg vil gjerne få understreke at om denne leken foregår uten at barnet selv vil, eller at eldre barn tvinger yngre barn til å gjøre noe, så må ansvarlige voksne gripe inn slik at leken ikke blir et overgrep. Dette kan gjerne sammenlignes med at voksne noen ganger, men ikke alltid, må gripe inn i andre typer konflikter mellom barn som leker sammen.

Slik du beskriver tankene dine så er det lurt at du får snakket med noen voksne om det du tenker på, slik at du kan få hjelp til å jobbe med den skyldfølelsen og skammen du bærer på.

Du kan gjerne ringe SUSS på 800 33 866 for å snakke mer om dette, helt anonymt.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om aldersgrenser?

Når du er 16 år kan du øvelseskjøre i bil. Den du kjører med må ha hatt lappen sammenhengende i fem år og være hvor gammel?