Hopp til hovedinnholdet

jeg fant et hårstrå under haka mi på ca 1cm lang, og lurer på om det er normalt?

Jente 14 år
 

Spørsmål
hei!, jeg er en jente på 14 år, som har ett spørsmål. jeg føler meg litt unormal, høres sikkert helt teit ut, og kansje jeg er det? =) men uansett... jeg fant et hårstrå under haka mi på ca 1cm lang, og lurer på om det er normalt. jeg er redd jeg er for hårette! ( JEG synes jeg har ganske mye kroppshår, men de er lyse altså!) og ellers sliter jeg en del psykisk. men jeg lurer også på om att kroppshår har noe med puppertetenå gjøre?... jeg føler meg litt unormal til tider. før jeg har sett mamma, og jeg synes jeg har mere enn henne. men bare så det er sakt : så er det INGEN i familien min som har svarte hår.. men kan d ere plis svare meg! : ) når jeg ser reklamer med damer\jenter som reklamerer for hårfjerningskremer og for det til virke som om alle mennesker skal se helt glatte ut, blir jeg irritert. er det meningen at folk ikke skal ha kroppshår? : ( dette irriterer meg en smule... men takk på forhånd : )
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Alle har jo "dunhår" rundt overalt, også på haka o.s.v. Det er jo slik det skal være. Hvis noen hår er litt fargede, stive og tydelige, så er det jo selvsagt en mulighet å nappe dem ut, men hvis de er små, myke og korte, syns jeg bare du skal la dem få være, og se på dem som helt som det skal være.

Det er litt individuelle forskjeller på dette med hårvekst, men alle som ser godt etter i speilet, vil se noe til slik hårvekst i ansiktet som du også beskriver.

Du bør ikke starte med å bruke hårfjerningskrem på disse stedene. -Prat med noen hjemme om dette hvis du tenker mye på det.

Hår som er fjernet på den ene eller andre måten, vil jo vokse ut igjen, og da kan det virke mer stritt og tydelig fordi alt da blir like langt bl.a

Hvorvidt du ønsker å barbere deg eller ikke er helt opp til deg. Det er din kropp og det er du som bestemmer over den. Har du helt lyse hår, kan jeg ikke se noe grunn til at du skal fjerne disse.

God sommer.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om problemer hjemme?

Hvem kan du kontakte om du opplever vold og overgrep hjemme?