Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye går man ned i vekt om man bare spiser frokost hver dag?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hvor mye går man ned i vekt om man bare spiser frokost hver dag? Hvor mange kg i uken.. ? Jeg spiser en skive til frokost og ikke så mye mer utover dagen. Går bare ned en kilo i uken, og jeg vil at det skal gå fortere. Målet er å få 16 i bmi :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kroppen trenger mat hele dagen, dette er for å gi alle organene dine (lever, hjerne, hjerte, nyrer osv) nok energi til å fungere. Du som er i puberteten trenger dessuten mye energi for å vokse. Derfor er det viktig at du spiser 3-4 hovedmåltider (frokost, lunsj, middag og kveldsmat) med maks 4 timers mellomrom og 1-2 mellommåltider hver eneste dag.

Hvis du kun spiser 1 måltid om dagen vil kroppen din redusere forbrenningen, det vil si at kroppen din vil spare på den energien den har. Du bør heller ikke gå ned for mye i vekt i løpet av en uke, dette kan gå utover muskelmassen din og er ikke bra for kroppen din.

BMI er et vanskelig begrep og passer ikke for ungdommer under 18 år. Verdiene for ungdommer er nemlig lavere enn voksne. Hvis du vil lese mer om kroppsvekt for ungdom kan du klikke her. Jeg vil anbefale deg å ikke fokusere for mye på vekt, men heller på en sunn, frisk kropp.

For å gå ned i vekt er det viktig å kombinere et sunt kosthold med regelmessig fysisk aktivitet. Les gjerne flere tips her.

Lykke til, og god sommer!
Vennlig hilsen ernæringsfysiologen, ung.no.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser


Quiz: Hva vet du om stipend og lån på videregående?

Er Lånekassen i sosiale medier?