Hopp til hovedinnholdet

Hver gang jeg er lei meg eller er skikkelig nedfor, begynner jeg å skarape meg opp med neglene, øredobben. Er jeg gal ?

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hver gang jeg er lei meg eller er skikkelig nedfor, begynner jeg å skarape meg opp med neglene, øredobben. Er jeg gal ? Foreldrene mine spør meg om jeg driver med selvskading, men jeg gjør ikke det, er bare for å få meg ned igjen!Nå har jeg et langt kutt på bringen og hendene mine er det 4 rift (etter det vi kalte lesbetesten) Begynner å tro at jeg snart trenger hjelp, men jeg vil ikke være en svekling heller!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Hvis du skraper deg opp eller risper deg selv når du er trist, så er jo det en form for selvskading.  Det er ikke dermed sagt at du har noe kjempeproblem.  Det er du selv som vet hvordan du har det.  Om du føler deg mye trist, fortvilet, forvirret eller lignenede, så kan jo det være en grunn til å søke litt hjelp og få litt veiledning i å "sortere" litt og finne bedre taklingsmåter til vanskelige følelser enn risping.  Man trenger ikke å være "svekling" for å trenge litt hjelp, støtte eller veiledning.  Det å søke hjelp når man kan trenge det, vitner jo om at man har evne til å ta tak i ting og få løst problemer.

Finner du ut at det er lurt å få litt hjelp, så kan du prate med helsesøster, sosiallærer, fastlege eller noen på Helsestasjon for ungdom.
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Trenger å snakke om psykisk helse

Silje

Ved Lillestrøm videregående skole ønsket elevrådet å arrangere en egen psykisk helse dag. Bakgrunnen var at flere elever ved skolen opplevde at psykiske helse var et

ikke-samtaleemne. Holdninger som 'selvskading er patetisk' var utbredt.

Om du sliter og trenger noen å snakke med, kan du ringe 116 123.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Kva veit du om sol og solarium?

Kva kan ein gjere for å utsette å få rynker lengst mogeleg?