Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med meg selv, familien min og forholdet mitt til mat. Er alt dette her vanlig? Jeg er veldig redd og vet ikke hva å gjøre mer . Kan det være jeg er syk på en eller annen måte ?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg må bare få sakt det at jeg elsker siden deres! Den har hjulpet meg utrolig mye. Men jeg lurte på om hva som er galt med meg? Jeg har alltid vert en som stod ved sitt og sakt i mot om jeg mente noe annet. Men aldri har jeg vert som nå. Jeg har slitt veldi meg veninner på barneskolen. Ble misslikt uten noen Særli grunn og enda opp med å måtte snakke med psykolog om det. Nå er det bedre og jeg er over det. Men nå er alt galt :-( jeg klarer ikke å konsentrere meg på Skolen og sliter med søvn mangel. Jeg har det ikkje alt for bra hjemme med en mor som ikke jobber og en far som reiser mye.  Jeg tåler ikke mora mi! Vi krangler hele tida om alt og ingenting!  Jeg blir alt for fort sint og klikker lett, sier de nermeste og prøver å hjelpe så godt de kan. Jeg er alltid trist og sinna uten grunn og det sliter meg helt ut. Mamma har slått meg et par ganger men det er det bare en av vennene mine som vet om.  Ikke pappa en gang. Mamma kaller meg ofte ting og sier ofte at jeg må være syk i hodet. Jeg begynner å tro det selv! Kjenner en som var nett lik meg, en veninde. Og hun fikk testet seg og fant ut at hun har ADHD. Jeg vil ikke være slik som dette mer men vet ikke hva jeg skal gjøre heller ! Jeg har begynt å spise en gang til dagen og gått ned tre kg på to uker.. Makter bare ikke mat! Jeg prøver å spise men blir bare kvalm av tanken på mat. Er alt dette her vanlig? Jeg er veldig redd og vet ikke hva å gjøre mer . Kan det være jeg er syk på en eller annen måte ? Eller er det bare noe jeg tror fordi jeg vil det? Plis hjelp meg !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!


Det er ikke vanlig at man skal ha det vondt. Jeg har aldri opplevd at noen har ønsket seg uten grunn å ha det vondt. Det kan være flere grunner til at livet har toppet litt for seg selv. Det å gå inn i puberteten er for mange en vanskelig tid. Både kroppen og psyken er i stor forandring. Hormoner påvirker og endrer både kropp og følelser. Dette gir seg som regel utslag i humørsvingninger og irritabilitet og økt søvn behov. Det er veldig vanlig at det dårlige humøret for det meste kommer  i forhold til familien.

 

Når noen har, som du, vært utsatt for sosiale vansker og andre psykiske vansker kan man være mer sårbar for endringene som skjer i puberteten. Det kan være en ide for deg å ta kontakt med den psykologen du har snakket med før. Du kan også ta kontakt med lege på for eksempel helsestasjonen for ungdom. Der kan de finne ut om du mangler noe i kroppen som gjøre de ekstra vanskelig for deg for tiden.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om studier i utlandet?

Hva er ERASMUS?