Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min luyer mye til meg,å virker som om han bare sier det han vil jeg skal høre.

 

Spørsmål
hei jeg er en jente på 17 år å har en kjæreste på 19. Han luyer mye til meg,å virker som om han bare sier det han vil jeg skal høre. Har hørt en del rykter om at han har hatt sex med 2 andre jenter mens vi har vært sammen(2år).Pluss at jeg får høre fra en del jeg møter på fest at han har sakt at meg å han ikke er sammen å han prøver å møte andre jenter over nettet,ber de strippe å han viser seg selv..Det er utrolig flaut!jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Når jeg spør om alt jeg har hørt er sant så sier han nei elskling,det er ikke sant! Elsker du meg ikke lenger?..Akkuratt de samme ordene hver gang jeg har spurt..Jeg blir usikker å får så mange følelser på en gang å blir sliten.Døgnrytmen er snudd på hue å har ganske ofte humørsvingninger.

Jeg går ikke på skole å ikke funnet meg jobb enda,men fått tilbud om å bli med i heimevernet å få utdanning der,men da skal jeg flytte.Bare tanken på å bo alene er urovekkende.Har alltid hatt en person jeg har vert avhengi av men vil ikke ha det sånn lenger.Jeg vet ikke hvordan jeg skal si det men,jeg føler at jeg må for jeg trenger tid til å finne ut hva jeg egentlig vil!Har ikke vært alene for meg selv for å finne ut ting å jeg har spurt venninnene mine om hva jeg burde gjøre,men alle har hver sin mening så det hjelper lite.har opplevd en del siden jeg begynte i 7.klasse å kan ikke huske noe positivt helt til nå.Har vert inblanda i barnevernet men der var det lite hjelp å få,og skulle gå til psykolog som ble anbefalt av helsesøster på skolen.Det skjedde ikke.. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre:( Er helt bortgjemt i følelser å tanker at jeg ikke kan konsentrere meg.

Er jeg bare egoistisk å tenker for mye på meg selv? Hvordan kan jeg få alle følelser å tanker til å gå bort,eller mindre av dem?

Hilsen Sliten 17årig:(
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Kjære deg; Du er ikke egosistisk! Det er viktig at du nå tenker på deg selv og hva som vil være ditt beste. Det forholdet du er i høres for meg ut som det ikke bare er OK, og noe du kanskje er nødt til å ta litt tak i. Kan det være slik at du fortsatt er sammen med ham fordi du er avhengig av forholdet mer enn at dere er oppriktig glade i hverandre? Jeg syns ikke du skal la deg lure og unnskylde de handlingene du hører at kjæresten din har gjort. Dette er helt klart utroskap, og når han svarer deg på den måten han gjør, prøver han bare å unngå konfrontasjonen. Neste gang han sier: "elsker du meg ikke lenger" kan du kanskje spørre "elsker du meg?" og gjøre det tydelig at du ikke vil ha et forhold hvis du ikke kan være trygg på at han ikke er utro.

Jeg syns tilbudet du har fått om heimevernet høres ut som et tilbud du absolutt skal vurdere. Du sier selv at du trenger tid for å finne ut hva du vil. Å være alene kan virke fryktelig skummelt, men jeg er sikker på at denne prøvelsen vil være en nyttig og utviklende opplevelse for deg. -Og du vil jo treffe mange andre mennesker i forbindelse med utdanningen i heimevernet. -Du står på en måte på terskelen til å ta tak i livet ditt nå. Se på dette som DIN sjanse. Hopp uti det! Dette kan være sjansen til å legge fortiden bak seg. Fremtiden er din!

Jeg har stor tro på at man kan greie det man vil greie. Noen ganger trenger man litt støtte for å endre fokus, og en psykolog kan være en støttespiller i dette, men kanskje er du der at du kan ta dette skrittet selv nå og åpne opp for det som kommer av positive opplevelser.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Kva veit du om demokrati?

Kven fekk Nobels fredspris i 2014, blant anna for kampen deira mot undertrykking av barn og ungdom