Hopp til hovedinnholdet

Sliter med sosial angst/depressjoner.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er femten, snart seksten og har slitt en del med sosial angst og depresjon osv de siste seks-syv årene. Foreldrene mine har vært et stort problem, som de siste årene har bedret seg litt, men samtidig ikke mye. Nå er det ikke like bra lenger og i tillegg så begynner broren min, 12, å klikke uten grunn. Det går utover meg, hvor han slår, skriker og skal få meg til å klikke. Dette tar all energien min, og fører til at å dra på skolen (som jeg har slitt _mye_ med før) blir ekstra vanskelig. Kan det være mulig å få kommuneleilighet/leilighet fra barnevernet for å løse dette, så jeg slipper å takle hvor sint faren min er for alt og broren min? Det tar så mye energi at jeg ikke klarer å gå på skolen på en normal måte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!


Jeg synes du skal ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen der du bor for å snakke om hvordan du har det hjemme og hvordan du reagerer på dette. Det kan ikke være lett å miste energi slik at du ikke klarer å gå på skolen på en normal måte. Barnevernet vil da snakke med deg, dine foreldre og din bror, eventuelt sette inn tiltak for at det skal bli bedre hjemme. Barnevernet vil alltid prøve tiltak før barn/ungdommer blir flyttet ut av hjemmet. Du er bare 15 år, snart 16, og barnevernet vil ikke kunne hjelpe deg med leilighet der du kan bo alene uten tilsyn. Noen ganger er det ingen annen mulighet enn å flytte barn/ungdommer ut av hjemmet, men de vil bli flyttet til institusjoner eller i fosterhjem.


Jeg synes også at du skal snakke med læreren din eller sosiallærer om hvorfor du sliter på skolen. De kan legge opp eget opplegg for deg og hjelpe deg med å kontakte barnevernet hvis du synes det er vanskelig å gjøre selv.


Jeg håper du får hjelp slik at du kan få det bedre.

Med vennlig hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge, 116111

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser