Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt på 18 år som har veldig mye depresjoner for tiden.

 

Spørsmål
Hei. Jeg er en gutt på 18 år som har veldig mye depresjoner for tiden. Dette er min historie.

Det startet for 3 år siden da et spill ved navn "world of warcraft" kom til norge. Dette spillet er et mmorg spill, altså et online spill. Det er veldig avhengighets-skapende og har ødelagt mange liv til folk.
Jeg kjøpte det ca 1 måned etter at det hadde kommet ut. da jeg kjøpte det var jeg hekta allerdet.
Jeg ble mer og mer avsosial, slutta å være med venner og slutta på fotball, jeg skulket skolen ofte (ungdomskolen) og følte skjeldent med i timene pågrunn av alt jeg tenkte på var å få komme hjem å spille. Var ganske ofte nede på stryk og 2ere.
Tiden gikk og jeg fortsatte å spille. Jeg har flere ganger prøvd å slutte med faila totalt. Nå etter nesten 3 år med intenst spilling og lite aktivitet (utrolig at jeg ikke har fått hjerteproblemer) har jeg klart å slutte med dette sinnsyket spillet.... Skolen slutta jeg. droppa kjærsten.
Venner har jeg ganske få av nå og sliter med å få kontakt med dem. Jeg har begynnt å ta opp fotball trening igjen og prøver å nyte livet og rette på det...Neida, jeg sliter noe helt sykt med depresjoner når jeg nå se hvor mange tusenvis av timer jeg sløste bort på et data spill, hvor mange venner jeg har ditcha for å være hjemme å spille.....
De vennene som jeg nå har igjen bor langt borte og får snakker med dem 2-3 ganger i året. Hver kveld og hver jævela dag tenker jeg på mitt liv som jeg rota til, sitter inne å gråter som en liten sippeunge.
Jeg er hele tiden alene uten de gangene jeg møter vennene mine. Jeg orker ikke livet lenger og har vurdert selvmord maaaange ganger.... jeg prøver å tenke lyst på fremtiden. det jeg har tenkt på nå i det siste er å få skaffet meg en jobb. og dermed flytta LANGT vekk å få starta et nytt liv der, nye venner, ny by.... Kan ikke begripe det som har skjedd md meg. Å slutte på skolen å sitte hjemme med et dataspill, er ikke det ganske trist?? vis jeg nå skal søke på skole må jeg betale for det siden mine 3 rettighets år er borte... Vær så snill, jeg trenger virkelig hjelp med livet mitt. Familien prøver å støtte meg, samme med venner. men det hjelper ikke.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år!

Du er langt i fra den eneste som har blitt hektet på WOW. Slike spille er nesten laget for at de som spiller skal bare fortsette og fortsette å betale for å spille. Dette er det de som utgir spillene lever av.

Et helt vanlig følge problem av avhenigheter er depresjon. Denne depresjonen er det viktig å få hjelp til. Jeg synes det er imponerende at du har greid å komme det ut avavhenigheten selv, men er lurt å få noe hjelp videre. Jeg vil anbefale at du tar kontakt med en psykolog du blir henvist til en psykolog gjennom fastlegen din. De fleste psykologer kan nok hjelpe med å behandle depresjon, men det kan være lurt å se om det går an å finne en som har rus og avhenigighet som fagfelt.
Jeg vil også anbefale deg å ringe hjelpetelefonen for spilleavhengige:800 800 40, der kan du fa råd og videre hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om funksjonshemning?

Hva er Klar tale?