Hopp til hovedinnholdet

Jente, 16 er veldig sliten og lei, lurer på om hun er kan være deprimert?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig mye å gjøre for tiden og slik har det vært lenge nå. Kan ikke huske sist jeg sov ut i helgene, dette fordi jeg jobber osv. Jeg sovner i timene og prøver virkelig å holde øynene mine åpne, men klarer det ikke. Jeg har flere ganger i det siste begynnt å gråte, ganske uten videre, og jeg tenker veldig negativt. Jeg fortsetter rett og slett å slite meg ut, uten å få tid til å lade opp igjen. Det er alltid ett eller annet jeg skal gjøre. Har mistet kontakt med både venner og familie. Uansett, jeg tenker veldig negativt, gråter mye, er alltid sliten, spiser mer enn vanlig (har lagt litt på meg) og jeg syns generelt sett at mye er et ork. Kan jeg være litt deprimert? hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ikke ut som du har det noe særlig godt nei! 

Du nevner mange av de faktorene som er typiske i forhold til depresjoner. Likevel er det dessverre helt umulig for meg, ut ifra kun det du skriver her, å si om du er deprimert eller ikke. Det jeg kan si helt sikkert er at jeg synes du du bør snakke med noen så kan hjelpe deg å finne ut om du er deprimert. 

Jeg vil anbefale deg å, så fort som mulig, ta deg en tur til helsesøster på skolen din, eller på helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor. Kanskje kan det være nok å snakke med helsesøster noen ganger, eller så kan helsesøster også være behjelpelig med å rettlede deg i riktig retning for at du skal få den hjelpen du har behov for.

Det viktigeste er at du får hjelp!! Ikke gå alene med dette lenger!

 

Jeg ønsker deg masse lykke til!!

 

Hilsen

 

 

Camilla (helsesøster)


i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser