Hopp til hovedinnholdet

Hva skal til for å bli lagt inn på psykiatrisk avdeling på sykehus?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Hva skal til for å bli lagt inn på psykiatrisk avdeling på sykehus? Hvordan er det å være innlagt? Kan man bli innlagt på grunn av selvskading? Selvmordsforsøk? Depresjon? Hva skjer når noen er innlagt på psykiatrisk, blir de behandlet på noen spesiell måte? Hvem bestemmer at du skal legges inn? Håper dere kort kan gjøre rede for dette som er veldig vanskelig å finne informasjon om!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Det er mange ulike typer psykiatriske avdelinger. Det er ønskelig at man behandler flest mulig pasienter på lavest mulig nivå. Dette vil si at man helst vil prøve å behandle mennesker ved en psykiatrisk poliklinikk. Dette vil si at pasientene kommer til timer hos sin behandler og går hjem etterpå.

 

For å bli innlagt må man fortrinnsvis være så syk at man ikke klarer å ta vare på seg selv og/eller  er til fare for seg selv eller andre. De problemene du nevner kan godt være grunner til å bli lagt inn, men ikke nødvendigvis må føre til innleggelse.

 

Den behandlingen man få kommer an på hva slags type problem en sliter med sliter med, uavhengig om man er innlagt eller ikke. For å kunne legges inn må en lege vurdere at man trenger dette. Man kan selv be om en innleggelse eller man kan bli lagt inn mot sin vilje dersom man er for syk til å innse at man ikke klarer å ta være på seg selv eller er farlig.

 

Hvordan det faktisk oppleves å være innlagt er umulig for meg å si. jeg tror det er like mange opplevelser som det er pasienter. Det er fryktelig mange til som påvirker opplevelsen.

 

Håper dette er svar på det du lurer på!

 Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser