Hopp til hovedinnholdet

Jente, 15, har det vanskelig og lurer på om det kan kalles mobbing

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 15 år. Vet ikke helt om spørsmålet mitt går under denne kategorien. Blir ikke mobbet på den måten at folk kaller meg stygge ting eller no. De kaller meg ingen ting. Det er problemet. Vet ikke om det er ett problem en gang, men det får meg til å føle meg så trist. Jeg vil ikke synes synd på meg selv. Jeg føler meg så patetisk. Å stå opp om morgenen er en anstrengelse. ikke fordi jeg er trøtt. Fordi jeg ikke ser meningen med det. Ingen på skolen gidder å si hei. Ingen av de gidder å være med meg i friminuttene. Når jeg kommer bort til de, går de sin vei. alle jentene i klassen er EN gjeng. Vi var på klassetur og alle sov i telt. Jeg sov i ett annet alene fordi "det ikke var plass". Hva faen er galt med meg? Hva er det jeg gjør galt. Kan med hånden på hjertet si at jeg aldri I HELE mitt liv har gjort noe ondsinnet eller ekkelt mot noen og i så fall aldri med vilje. Ser frem til VG. Vil bare vekk. Spørsmålet mitt er egentlig, er det lov å kalle dette mobbing? Jeg vet ikke hva dette er og jeg vet at jeg ikke er alene, men når ting får et navn er det lettere å "holde ut" på en måte...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Kortsvars varianten av spørsmålet ditt er JA! Det du utsettes for kan absolutt kalles for mobbing! Og jeg tenker at det slett ikke er rart at du ikke har lyst til å gå på skolen og møte den samme vonde, tunge hverdagen din hver dag! Jeg synes det er utrolig trist å høre at du har det sånn som du har det, og at ingen griper inn.... Det høres jo ut som at det er ganske åpenlyst, og at noen bør legge merke til at ting ikke er som det bør være når folk går når du kommer... Er det ingen som gjør noe? Lærere? Andre elever? Helsesøster? Ingen?

 

JEg kan si så mye som at det er INGENTING galt med deg! Du er ikke patetisk! ALLE ville følt det på samme måten, og mistet motet, om de var i din situasjon. Det er absolutt et problem når det oppleves som at ingen ser deg engang! Det er jo rett og slett noe av det verste som kan skje! Det er ikke riktig, og noe må gjøres! Kan dessverre virke som at du er nødt til å sette igang noe selv, men du må få hjelp.... Jeg tror et godt sted å begynne er å snakke med kontaktlæreren din, sosiallærer på skolen eller kanskje helsesøster! En eller annen voksenperson du tenker du kan stole på og som du kan snakke åpent med. Mange kan da synes at helsesøster er en god person fordi hun har taushetsplikt, og hun har hørt mye før og tåler å stå i det sammen med deg! Hun kan også snakke med lærere for deg om du synes det er vanskelig å ta opp med dem!

 

Heldigvis sier du på slutten av teksten din at du ikke er alene. Det er jeg glad for å høre! Jeg legger ved noen artikler nedenfor her som jeg håper du vil ta en titt på. Også håper jeg at du går og får litt hjelp til å få en endring på dette. Det er ikke en holdbar situasjon du er i!

 

Jeg ønsker deg masse lykke til! Og skriv gjerne tilbake til oss og fortell litt hvordan det går!!!

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing - hva kan du gjøre?

Gutt peker (colourbox.com)

Hva er egentlig mobbing? Hvordan kan du si fra om mobbing? Kan skolen fortelle andre at du har sagt fra? Få svar på vanlige spørsmål om mobbing, og tips til hvordan du kan gå fram hvis du opplever mobbing her!

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen