Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en 17 år gammel jente som sliter en del med trøtthet/konsentrasjons mangel/osv.

 

Spørsmål
Hei!Jeg er en 17 år gammel jente som sliter en del med trøtthet/konsentrasjons mangel/osv.
Noen dager/timer føler jeg meg helt topp, har mye energi, og konsentrasjonen er på topp. men andre dager føler jeg meg helt utslitt. orker nesten ingenting, og vil helst bare dø. jeg ligger ofte å griner, men aner ikke hvorfor, jeg bare gjør det. Jeg har et "bra liv".. mange å være glad i osv. men.. det hjelper ikke meg. jeg har også mye å se fram til, så jeg VIL jo ikke dø, men akkurat der og da/nå og da vil jeg bare legge meg ned å være "avkoblet" noen år!

jeg sliter voldsomt med konsentrasjonsmangel på skolen.. ligger langt bak når det gjelder lekser.. og skjønner nesten aldri hva læreren snakker om.. det er helt forferdelig! jeg VIL jo forstå, og jeg vil få gode karakterer! og jeg prøver VIRKELIG! men får det bare ikke til!!!! husker aldri noe!utrolig slitsomt! vil helst slutte på skolen! (MEN jeg vil jo egentlig ikke det! har så mye å se frem til..!)

livet mitt går i opp og ned turer hele tiden! og jeg vil ikke ha det slik! alle rundt meg virker så lykkelige.. jeg vil også være lykkelig!
jeg vil ikke gå å være trøtt/lei/irritert/sur/trist/uten motivasjon HELE tiden!!:-(

JA- kanskje søvn er et problem, jeg legger meg rundt 23-00 og må stå opp kl 06:45.. jeg vet at det ikke er nok søvn. men jeg vil ikke legge meg før, er liksom ikke leggeklar..

jeg trenger bare noen tips! (vil helst ikke snakke med noen om det.. det er flaut..)

Takk!;)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Dette hørtes veldig slitsomt ut for deg, og jeg tenker at du trenger litt hjelp. Det er ikke flaut og snakke med en lege om denne type problematikk. Muligheten for at han/hun kan hjelpe deg er stor. I utgangspunktet vil legen ta noen blodprøver av deg. Dersom man f.eks har lavt jernlager kan man få like symptomer som du beskriver. Det kan selvfølgelig også være andre grunner til konsentrasjonsvanskene dine, men dette kan en lege svare deg på. Jeg råder deg virkelig til å bestille en time hos legen din. Det er så synd å slite slik som du gjør når det er mulig å få hjelp. Snakk gjerne med foreldrene dine om dette også. De kan være til god støtte, og kan hvis du vil, følge deg til legen.
Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om det å være homofil?

Hva vil det si å være bifil?