Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kuttet meg selv. Lurer på om det vil gå vekk siden det ikke er dypt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har kuttet meg selv med en øyenbrynskniv og nå angrer jeg og vil ha det bort ! Det er ikke dypt og jeg har ikke blød . Siden jeg gjorde det på håndleddet vises det så godt ,så jeg lurte på om det kommer til å gå vekk siden det ikke er dypt og siden en øyenbrynskniv ikke er så skarp ? Vær så snill hjelp meg ,angrer så veldig og vil ikke at det skal påvirke livet mitt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skiver at du har kuttet deg på håndleddet med en øyenbrynskniv, og at du nå angrer på at du gjorde det og vil ha kuttet bort. Siden du skriver at det ikke er så dypt og at du ikke har blødd tror jeg nok ganske sikkert at det kommer til å gå bort. Kroppen er kjempeflink til å reparere overflatesår. Det er bare de dype sårene som etterlater tykke hvite arr, og til og med disse blir blekere og mindre synlig med tiden. Det viktigste du må huske på for å ikke få arr er at du lar såret være i fred og lar skorpen sitte på, og at du ikke utsetter såret for direkte sol i perioden mens det gror og rett etterpå.

Jeg vet ikke hvorfor du har kuttet deg, og det høres ikke ut som om du kommer til å fortsette å kutte deg, men det er viktig at du ikke gjør det igjen. Det å skade seg selv utløser kroppens egen smertestillende, og dette kan du bli avhengig av på samme måte som vanlig smertestillende. Derfor er det ofte vanskelig å slutte å kutte seg når man først har begynt. Snakk heller med noen om det som eventuelt er vanskelig! Det kan være en venn eller en voksen du stoler på. Mange har god nytte av helsestasjonen for ungdom, eller helsesøster eller sosiallærer på skolen. Det viktigste er at du ikke går og bærer på problemer alene.

Jeg håper dette svaret kan være til hjelp for deg, og ønsker deg lykke til videre.

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser