Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan det bli lettere for meg å snakke om ting som plager meg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg lurte på hvordan det kan bli lettere for meg å snakke om ting som plager meg? Jeg går regelmessig til psykolog, men jeg føler ikke at jeg får noe særlig ut av samtalene, fordi jeg sitter inne med mange av problemene mine. Jeg skulle ønske jeg kunne snakke om alt slik at psykologen kan hjelpe meg, men hver gang jeg prøver setter ordene seg fast i halsen. Jeg har prøvd å skrive dem ned tildligere, men det føles litt feil å sitte å se ut i luften men psykologen leser det jeg har skrevet. Jeg har sosial fobi, og er derfor utrolig redd for å bli negativt evaluert av andre. Ikke bare det, jeg overbeviser i tillegg meg selv om at andre går rundt og tenker stygge ting om meg, spesielt når jeg er i nærheten. Det fører til at jeg unngår å dele egne meninger og tanker, i frykt for at folk skal se ned på dem og dømme meg. Men jeg skulle ønske ting var annerledes. Du trenger ikke hjelpe meg hvis du ikke vil, jeg vet at jeg er et håpløst tilfelle.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kanskje første skritt ikke er "jakte" på at det skal bli lettere å snakke om ting som plager deg, men bestemme deg for å TÅLE at det er vanskelig...

-Og si til deg selv at selv om det er vanskelig å prate om, så vil jeg prøve....

En liten påminnelse til deg er at om du skal ha noe nytte av den psykologen, så må du selv åpne litt opp.  -Ellers er det jo faktisk bortkastet tid å sitte der. 

-Altså ditt valg; åpne litt mer opp, -selv om det er ubehagelig og vanskelig, eller stenge igjen og ikke komme noe videre. 

Legger ved et par artikler under som kanskje kan være til nytte. 

Du har innsikt i hva som skjer.  Det er et godt utgangspunkt for å få til en endring.  Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser