Hopp til hovedinnholdet

Hei Jeg fikk mensen for første gang i går, venninna mi sa att D gjorde vondt å sette in tampong så jeg prøvde men D gjorde ikke noe vondt i. Men så la jeg meg ned og jeg fikk meg ikke opp fordi D føles som den presset opp mot magen. Hva skal dette bety?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg fikk mensen for første gang i går, venninna mi sa att D gjorde vondt å sette in tampong så jeg prøvde men D gjorde ikke noe vondt i D heletatt. Men så la jeg meg ned og jeg fikk meg ikke opp fordi D føles som den presset opp mot magen. Hva skal dette bety? Sorry at jeg blanda presens og preteritum er trøtt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13!

Flott at du sender inn spørsmål til ung.no!

Først og fremst, gratulerer med mensen!!

Du skriver at det ikke gjorde vondt å sette inn tampong, da har du nok gjort det riktig. Tampongen settes inn høyt opp i skjeden. Presset opp mot magen du kjente, kan være at du strammet skjeden når du skulle komme deg opp. Dermed kjente du sikkert tampongen. Det er helt ufarlig.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Hurra for mensen!

Jente holder seg på magen (colourbox.com)

Har du noen ganger tenkt over de positive sidene ved mensen? Kanskje denne artikkelen vil gi deg et nytt syn på "tante rød".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mensen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mensen