Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt mensen i 3 1/2 år nå. Jeg har alltid slitt med smerter, mye blod og den var alltid vært regelmessig. De 4 siste gangene nå har den vært veldig annerledes. Det går over en måned til jeg får neste mens, men 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt mensen i 3 1/2 år nå. Jeg har alltid slitt med smerter, mye blod og den var alltid vært regelmessig. De 4 siste gangene nå har den vært veldig annerledes. Det går over en måned til jeg får neste mens, men den har alltid vært på 28 dager. Jeg har hatt mensen i 3 1/2 år nå. Jeg har alltid slitt med smerter, mye blod og den var alltid vært regelmessig. De 4 siste gangene nå har den vært veldig annerledes. Det går over en måned til jeg får neste mens, men blodet er tykt og den siste gengen var det nesten ikke noe. Jeg har gått en hel dag uten å skifte bind. Er meget bekymret. 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Mensen forandrer seg gjennom livet. Enkelte kvinner reagerer på hendelser ,stress med å få forandringer i mens syklusen. Spiser du mindre nå enn du har gjort kan det være årsaken til endringen. Det er ikke farlig det du beskriver.  Du kan snakke med helsesøster på skolen eller kontakte helsestasjon for ungdom. Der har de jordmor og lege du og kan snakke med om dine bekymringer.
Jeg har lagt med en artikkel du kan se om er nyttig for deg.
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet