Hopp til hovedinnholdet

Læreren vår blir plaget av guttene i klassen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, dette har kanskje med skoleverdag å gjøre men det var noe med 17 sept. Og jeg trenger svar raskest mulig. Lettere for dere er at jeg skrev spm til dere om en lærer som her kan dere lese "5e89c". Der sa dere at guttene vil slutte med det og sånt. Det hadde dere virkelig rett i, det har blitt myee mindre. Men læreren sier bare hei til guttene. Dere sa at vi ikke skulle baksnakke, og prøve å bli venn med den læreren. Altså vi jentene har ikke gjort noe mot henne. Vi sluttet å baksnakke henne før i dag. Igår spurter vi henne litt ting, for å få i en samtale halveis. Men vi går i C klassen. Og i timen skulle ei i klassen på do. Når hun gikk sto hun læreren og og ei fra B klassen. Dette hørte hun fra klassen min hva læreren sa. "ja A klassen der pleier guttene å plage meg mye, men det er C klassen som er værst". Og når hun i B klassen prøvde å advare læreren at hun i min klasse var der, men klarte hun ikke. Og læreren så aldri hun fra min klasse. Når jeg hørte dette fikk jeg ren sjokk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som at denne situasjonen har snudd litt, hvis jeg tolker spørsmålet ditt riktig. Slik du forteller det virker det som at guttene har gått over til å plage denne læreren, stemmer det? I så fall er det fint om både dere jentene og læreren selv sier i fra om at dette hverken er kult eller greit. Da vil forhåpentligvis guttene respektere henne. 

Det kan være vanskelig å være ny og ung lærer, spesielt på en ungdomsskole hvor man er så nær elevene aldersmessig. Da er det helt supert at dere jentene tok kontakt med henne og forsøkte å inkludere henne. Det var veldig hyggelig og riktig gjort av dere. Fortsett slik!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet