Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid kan det ta før mensen kommer?

Jente
 

Spørsmål

Jeg har hatt brunt utflod i 3 dager og har hørt at man kan få det før mensen...Mange jenter i klassen har fått mensen og jeg vil ha det sånn at jeg kan vite litt når det kommer og at jeg ikke trenger å være redd for å plutselig få det på skolen eller noe sånn. Hvor lang tid kan det ta før mensen kommer?

Besvart 28.11.2018 21:31
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

De fleste får mensen rundt 12-13 års alderen, men noen er tidligere ute og andre senere. Man har ofte utflod i et par år før mensen kommer. Når det nærmer seg kan utfloden hos noen bli brunlig i fargen, men noe konkret tid for når mensen vil komme er vanskelig å si.

Ofte starter mensen ved at man bare blør litt slik at det holder å bruke truseinnlegg. De fleste får ikke store blødninger de første gangene, så du trenger ikke å være redd for at du plutselig er på skolen og får store blødninger. Ha et bind i sekken for sikkerhetsskyld, og bruk truseinnlegg ved brunlig utflod. Når man bare blør litt er det som kommer ut ofte brunt. Etter hvert som mensen kommer godt i gang vil man blø mer og det kommer raskere fra livmoren og ut av skjeden. Da beholder det den røde fargen.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mensen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mensen